Când teii sunt în plină floare, să nu ezităm să culegem câteva crenguțe pentru a avea pentru ceai la iarnă iarna, sau pentru a prepara un gem aromat și irezistibil. Florile de tei au foarte multe proprietăți terapeutice de care […]

Când teii sunt în plină floare, să nu ezităm să culegem câteva crenguțe pentru a avea pentru ceai la iarnă iarna, sau pentru a prepara un gem aromat și irezistibil. Florile de tei au foarte multe proprietăți terapeutice de care […]
Ghimbirul are un gust puternic, unic, adesea evidențiat în mâncărurile asiatice. Dulceața de ghimbir poate fi servită pe pâine, cu mâncăruri de carne, se poate adăuga la orez, salate sau clătite sau se poate folosi la decorarea prăjiturilor. Ghimbirul se asociază foarte […]
Bujorii sunt flori primăvăratice revărsătoare de un parfum cuceritor. Florile lor delicate, elaborate sunt considerat de lux, din cauza sezonului lor scurt. Însă dacă vrem să ne bucurăm de mireasma lor unică și în adâncimea iernii, putem prepara aceste flori […]
Dulceața de flori de salcâm este un vis împlinit pentru iubitorii de arome estivale. Se poate prepara din flori de salcâm alb sau roz. Rezultatul este o delicatesă extrem de parfumată și savuroasă. Este o rețetă deosebită, care se poate […]
Suntem atrași de fructele kiwi datorită gustului lor exotic, zemos și delicios. Însă unicitatea reală acestor fructe se datorează de fapt beneficiilor majore de sănătate pe care le oferă. Gemul de kiwi se poate îmbogăți cu alte fructe: banane, portocale, pere […]
Cele mai aromate dulciuri de iarnă sunt gemurile de fructe preparate toamna. Se pot folosi delicatese de sezon – mere, pere, gutui, prune, caise, afine, mure, sau fructe exotice – portocale, lămâi, kiwi, etc. Pentru și mai multă aromă, se […]
Gutuile sunt fructe ideale pentru dulcețuri, jeleuri și alte delicatese de toamnă, mai ales pentru gusturile fine, care preferă aromele proaspete de sezon. Gutuile fac o pereche ideală cu merele sau ananasul, de aceea se pot folosi și aceste combinații […]
Cătina este prețuită ca fructul sfânt din Himalaya, și desemnat cel mai echilibrat fruct din lume. A fost descoperită și folosită mai întâi de către tibetanii nativi de secole întregi pentru calitățile sale incredibil de nutritive. Cătina – Proprietăți și […]
Morcovii sunt printre cele mai versatile legume din lume, disponibili în toate anotimpurile, fiind numite pe bună dreptate o rădăcinoasă universală. Rădăcina de morcov este partea principală comestibilă, care poate fi consumată crudă, sub formă de suc, la salate, la […]