Gem de Kiwi – Rețetă, Beneficii Pentru Sănătate

Suntem atrași de fructele kiwi datorită gustului lor exotic, zemos și delicios. Însă unicitatea reală acestor fructe se datorează de fapt beneficiilor majore de sănătate pe care le oferă. Gemul de kiwi se poate îmbogăți cu alte fructe: banane, portocale, pere sau ananas.

Gem de Kiwi – Rețetă, Beneficii Pentru Sănătate

Gem de Kiwi – Rețetă, Beneficii Pentru Sănătate

Rețetă Gem de kiwi

Ingrediente:

• 2 kg de kiwi
• 100 ml de suc de portocale
• 1 cană de apă
• 600 g de zahăr
• sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Se aleg fructele bine coapte, care să fie dulci. Se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se pun într-o cratiță la fiert cu zahărul, sucul proaspăt stors de la portocală și lămâie. Se fierbe totul o oră, până când dulceața atinge consistența dorită. Când s-a închegat bine gemul, se poate adăuga și puțină esență de rom pentru mai multă aromă, amestecând ușor, având grijă să nu se fărâme fructele. Gemul bine legat se pune în borcane sterilizate în cuptor și se acoperă cu capace închise ermetic.

Gemul de kiwi se poate face și cu bucăți de portocale, ananas, banane sau pere. Combinațiile sunt delicioase.

Kiwi – Conținut nutrițional

Kiwi abundă în Vitamina C, o vitamină esențială pentru menținerea gingiilor sănătoase și vindecarea rănilor. Acest fructe se mândrește de asemenea cu cantități mari de magneziu, bun – pentru oase, și potasiu – necesar pentru o inimă sănătoasă. Kiwi este plin de flavonoide și carotenoide, substanțe care oferă protecție antioxidantă mare organismului împotriva bolilor și cancerului. Flavonoidele îmbunătățesc mai ales integritatea vaselor de sânge și reduc inflamațiile.

Afecțiuni respiratorii, boli de plămâni

Kiwi conține mai multa Vitamină C decat portocalele și este deosebit de eficace împotriva problemelor respiratorii: dificultăți de respirație, astm și tuse. Un studiu celebru în Italia, a arătat că un consum regulat de citrice poate reduce problemele respiratorii cu peste 80%.

Sănătatea tractului digestiv

Kiwi este un fruct mic dar puternic, cu un conținut nutrițional impresionant. Kiwi este literalmente umplut cu fibre. Semințele mici negre din kiwi conțin o doză bună de fibre insolubile, care ușurează digestia prin stimularea și creșterea tranzitului intestinal. Kiwi conține și fibre solubile, care ajută la inhibarea poftei de mâncare și inducerea senzației de sațietate – un avantaj pentru persoanele care doresc să slăbească.

Beneficii pentru inimă

Kiwi este o sursă buna de vitamina E, magneziu, potasiu și cupru, care funcționează uneori separate, alteori împreună pentru protejarea sistemului cardiovascular.

Semințele conțin substanțe gelatinoase care prin acizii biliari și reduc astfel nivelul colesterolului din sânge. Prin această acțiune, kiwi scade riscul bolilor de inimă și a atacului de cord.

Vitamina C din Kiwi s-a dovedit eficientă în reducerea tensiunii arteriale și a riscului de hipertensiune arterială. Vitamina C asigură de asemenea, dilatarea corectă a vaselor de sânge, prin care combate creșterea colesterolului, apariția aterosclerozei, insuficienței cardiace congestive și anginei pectorale.

Un kiwi pe zi poate reduce de asemenea cantitatea de trigliceride din sânge, și riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Reglarea zahărului din sânge

Fibrele din kiwi care ajută la mișcarea alimentele în sistemul digestiv contribuie de asemenea la reglarea absorbției zahărului din sânge. Fibrele din kiwi ajută la evitarea excesului de zahăr din sânge.

Reduce durerile de artrită

Tot Vitamina C din kiwi este cea care poate reduce severitatea simptomelor de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Potasiul conținut previne de asemenea slăbirea oaselor.

Prevenirea cancerului

Studiile au arătat că Vitamina C din kiwi protejează organismul de stresul oxidativ care a fost asociat cu mai multe tipuri diferite de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, cancerul bucal, de gât, de colon, de stomac sau esofagian. Vitamina C ajută de asemenea la regenerarea și aprovizionarea organismului cu vitamina E – un alt antioxidant puternic în lupta contra cancerului.

4 comentarii

  1. Cred ce mult mai sănătoase sunt crude

  2. In mod sigur sunt mai sanatoase crude si in niciun caz,gem preparat cu zahar!!!(zaharul este de evitat intrucit este TOXIC.

  3. Zaharul se poate inlocui….sacaroza,sirop de agave …..

  4. Daca-l mai si fierbi o ora poti sa-l …..dai la dusmani .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.