Fursecuri fără zahăr – bune pentru echilibrul hormonal 

Aceste fursecuri din banane și semințe sunt nu doar gustoase, ci și benefice sănătății. Nu conține zahăr, făină de grâu, ulei, lactate sau ouă.

Autoarea rețetei le recomandă femeilor, deoarece ajută la echilibrarea hormonilor în perioada menstruală.

Fursercuri fara zahar - din banane si ovaz

Imagine sugestiva: Fursercuri fara zahar – din banane si ovaz: Freepik.com

Semințele incluse în aceste fursecuri (de susan și de floarea-soarelui) sunt recomandate în faza luteală (ziua 15 – ziua 28).

Acestea ajută la producția de progesteron și reglarea hormonală. Le puteți consuma și ca atare, câte 1 lingură pe zi.

În faza foliculară (ziua 1 – ziua 14 a ovulației), puteți folosi semințe de in și semințe de dovleac, câte 1 lingură pe zi din fiecare. Aceste semințe susțin producția de estrogen și echilibrul hormonal în această fază a ciclului menstrual.

Fursecuri din banane, semințe și ovăz – rețetă

Ingrediente (pentru 16 fursecuri)

• 3 banane coapte bine
• 120 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia, fără gluten)
• 79 g de semințe de susan
• 60 g de semințe de floarea-soarelui
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de pudră de maca (opțional)
• ¼ linguriță de sare

Mod de preparare

Decojiți bananele, rupeți-le bucăți și puneți-le în vasul blenderului. Mixați până se fac piure.

Adăugați ingredientele uscate: fulgii de ovăz, semințele și maca, dacă folosiți. Mixați din nou, pentru omogenizare.

Trebuie să obțineți o compoziție groasă. Transferați-o într-un bol. Dacă este prea moale, mai adăugați fulgi de ovăz.

Modelați fursecurile cu lingura și puneți-le în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Dați-le o formă cât mai rotundă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 30 de minute. Verificați dacă sunt gata după 20-25 de minute.

Pentru mai multe rețete fără zahăr, vă recomand cartea „Dulciuri fără zahăr„.

După ce se răcesc devin mai crocante. Le puteți glazura în linii fine cu puțină ciocolată topită, dacă vreți.

Se păstrează într-un borcan, în frigider. Le puteți servi ca mic-dejun, ca gustare între mese sau chiar ca desert.

Când vrei să renunți la zahăr sau la ronțăielile calorice din comerț, trebuie să golești dulapurile de tot ce este ambalat, procesat.

Următorul pas este să te aprovizionezi cu gustări sănătoase. La acest capitol, cele mai bune opțiune sunt gustările făcute de tine, în casă, precum aceste fursecuri.

Sunt atât de multe rețete simple și rapide pe care le poți încerca, încât chiar nu poți găsi scuze.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri din ovăz și semințe de in – fără coacere, fără zahăr, fără ulei
Fursecuri de post din 2 ingrediente – fără zahăr, gluten, ulei
Fursecuri de post din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

Sursă rețetă: Mrs. Flury: https://www.youtube.com/shorts/21bGs0MMc3Y

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.