Sufleu de lămâie – desert rapid fără zahăr, gluten, ulei
Acest sufleu de lămâie se prepară în câteva minute. Este un desert simplu și rapid, dar reușit. Cu siguranță veți fi încântați de rezultat.
Pentru rețetă aveți nevoie doar de 4 ingrediente: cremă de brânză, ouă, un îndulcitori și un tip de făină.
În versiunea fără gluten puteți folosi făină de orez, amidon de porumb/cartofi sau tapioca. Se poate încerca de asemenea cu făină de migdale sau făină de cocos, însă cantitatea trebuie ajustată.
Desertul rezultat este dietetic și proteic, potrivit pentru cei care țin cură de slăbire. Poate fi inclus și în alimentația persoanelor care au diabet, intoleranță la gluten, boala celiacă.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu lămâie, fără zahăr, pe care le puteți încerca:
Prăjitură cu lămâie și iaurt la microunde – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură cu cremă de lămâie – fără zahăr și făină
Prăjitură cu lămâie (fără gluten și zahăr)
Prăjitură cu ricotta și lămâie – desert fără zahăr pentru dietă
Sufleu de lămâie - rețetă
Ingrediente
- 3 ouă
- 250 g de cremă de brânză
- 1 lingură de făină de orez sau amidon
- 3 pliculețe de stevia (sau alt îndulcitor, după gust)
- 1 lămâie (suc și coajă rasă)
- 1 linguriță de esență de vanilie
Mod preparare rețetă
- Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Puneți-le în două boluri distincte.
- Peste gălbenușuri puneți crema de brânză, sucul și coaja de lămâie rasă, îndulcitorul și vanilia.
- Bateți albușurile cu mixerul până se transformă într-o spumă tare.
- Incorporați treptat spuma de albușuri în compoziția de brânză și gălbenușuri. Amestecați ușor cu o lingură, de sus în jos.
- Incorporați la final făina de orez sau amidonul și amestecați ușor, pentru a păstra compoziția cât mai aerată.
- Transferați compoziția într-o formă/tavă rotundă sau inel culinar și nivelați. Bateți forma de masă de câteva ori.
- Coaceți sufleul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.