Pastă de stafide aurii – îndulcitor natural pentru deserturi

Fructele uscate au o dulceață intensă, de care ne putem folosi atunci când vrem să pregătim deserturi fără zahăr adăugat.

Stafidele, curmalele și caisele deshidratate sunt cel mai potrivite pentru acest scop. Dacă le hidratăm în apă și le mixăm în robot vom obține o pastă fină, cu gust dulce.

Pastă de stafide aurii - îndulcitor natural pentru deserturi

Pastă de stafide aurii – îndulcitor natural pentru deserturi

Pasta obținută poate fi servită ca o dulceață – pe biscuiți, felii de fructe proaspete sau o putem folosi ca și cremă pentru deserturi. Funcționează și ca un îndulcitor blând în diferite rețete de aluaturi – brioșe, cozonaci, plăcinte, fursecuri, clătite etc.

Eu am făcut pastă din stafide aurii și a rezultat o pastă deschisă la culoare. Dacă folosiți stafide brune, pasta va avea o nuanță mai deschisă, care poate modifica aspectul unor aluaturi sau compoziții.

Nu aruncați apa în care ați înmuiat fructele. O puteți bea sau utiliza și pe ea în rețete (inclusiv la ceaiuri sau compoturi). Are un gust foarte dulce și aromat. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care vă recomand să le încercați:

Pasta de curmale – cel mai bun înlocuitor de zahăr (benefic pentru colesterol, oase, anemie, constipație)
Dulceață din curmale uscate, fără zahăr
Cum să faci zahăr din curmale uscate, în 5 minute!
Cornulețe cu nucă și curmale, fără zahăr, ouă, drojdie sau praf de copt
Apa de stafide – benefică pentru ficat, digestie, inimă și anemie (cum se prepară)

Pasta de stafide

Pasta de stafide

Pasta de stafide - reteta

Pasta de stafide – reteta

Cum se face pasta de stafide

Cum se face pasta de stafide

Cum se face pasta de stafide

Pastă de stafide aurii - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 280 g de stafide
  • apă

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți stafidele într-un bol. Turnați peste el apă, cu două degete deasupra. Lăsați-le la hidratat până se înmoaie complet. Poate dura câteva ore. Dacă nu aveți timp să așteptați, turnați peste ele apă fierbinte și se vor înmuia repede.
  • Scurgeți apa din ele și stoarceți-le bine. Puneți-le în vasul blenderului și mixați până se transformă într-o pastă fină. Sau puteți folosi blenderul vertical (manual).
  • Pasta de stafide se transferă într-un borcănel închis bine. Din cantitatea de stafide folosită a ieșit 300 de grame de pastă.
  • Se păstrează în frigider. Rezistă câteva săptămâni.

Notă

Pasta de stafide poate fi aromatizată cu scorțișoară, esență de rom sau vanilie, sau cu alte arome.
Se poate adăuga de asemenea pudră de cacao sau de roșcove pentru a obține o cremă. 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.