Fructele uscate au o dulceață intensă, de care ne putem folosi atunci când vrem să pregătim deserturi fără zahăr adăugat. Stafidele, curmalele și caisele deshidratate sunt cel mai potrivite pentru acest scop. Dacă le hidratăm în apă și le mixăm […]
Articole despre 'îndulcitori naturali'
Nu mai cumpărați produse care au sirop de porumb bogat în fructoză – îngrașă ficatul, inflamează corpul, agravează durerile articulare, dau diabet și obezitate
Când mergeți la cumpărături, luați un coș mai mic decât de obicei. După ce citiți acest articol s-ar putea să nu mai cumpărați mare lucru din magazine! Există câteva mari avertismente de care trebuie să ținem cont atunci când alegem […]
Fructoza – bună sau rea în diabet? Răspunsul vă va surprinde!
Mulți diabetici folosesc fructoza pentru îndulcirea băuturilor și deserturilor. Aceștia nu știu riscurile la care se expun consumând fructoză în mod regulat. Angela Stolnicu spune că „deși pare inofensivă, pe termen lung, poate este cel mai prost carbohidrat pe care […]
Care îndulcitori sunt buni care sunt răi – ce spune prof. Gheorghe Mencinicopschi
Zahărul este cel mai blamat ingredient din alimentația noastră curentă. Acest dușman al sănătății noastre – numit și „moartea albă” – afectează numeroase organe și sisteme ale corpului. Diverși medici și nutriționiști ne sfătuiesc să îl evităm pe cât posibil. […]
Feriți-vă de produsele care conțin E955 – un îndulcitor toxic care rupe lanțurile de ADN
Cele mai greșite alegeri în materie de alimente sunt cele determinate de gust și aspect. Ambalajele sunt foarte atractive, conținutul este foarte savuros și plăcut la gust și cu greu le putem rezista. Dincolo de această gâdilare a papilelor gustative […]
6 plante și mirodenii care diminuează pofta de dulce
Adicția de zahăr este atât de răspândită încât a devenit o problemă îngrijorătoare. Dependențele alimentare sunt cel mai greu de depășit, spun experții în domeniu. Dacă aveți o dorință puternică de a consuma dulciuri și vreți să scăpați de această […]
Eritritolul NU crește riscul de atac de cord, dimpotrivă – dr. Eric Berg
√ Articol bazat pe studii științifice O știre alarmistă care circulă în media internațională este că eritritolul crește riscul de atac de cord și accidente vasculare cerebrale. Persoanele documentate pot recunoaște de la prima vedere că este vorba despre un […]
Îndulcitor de mere fără zahăr – cum să îl faci în casă
Au nevoie de un îndulcitor natural nu doar diabeticii, ci și cei care au adoptat o alimentație sănătoasă și vor să facă rețete de dulciuri fără zahăr. În acest articol vă arătăm cum puteți obține un îndulcitor de mere fără […]
Xilitol – zahărul care reduce placa dentară mai eficient decât pasta de dinți
Oricât de contraintruitiv ar suna, da, există un tip de zahăr care reduce placa dentară bacteriană. Este vorba despre xiilitol, un alcool de zahăr (poli-alcool) care este folosit ca substituent sănătos al zahărului de masă. Știm că tot ce este […]
Cei mai buni și cei mai răi îndulcitori (nu doar pentru diabetici!) – ghid complet dr. Sten Ekberg
Pe măsură ce zahărul este blamat tot mai mult și eliminat din alimentație, consumatorii caută alternative sănătoase. În aceeași măsură, producătorii se întrec în crearea de noi îndulcitori. Unii au pătruns deja pe piață și au câștigat în popularitate. Însă […]
10 alimente care reduc pofta de dulce
Zahărul și îndulcitorii sunt prezenți astăzi în majoritatea alimentelor din comerț. Îi găsim chiar și în produsele sărate și condimentate, care nu ar trebui să fie dulci. Nu e de mirare de ce poftim atât de mult și de des […]
Xylitol – zahărul din mesteacăn indicat DIABETICILOR
Xylitolul este un compus prezent în mod natural în fructe și legume (prune, căpșuni, conopidă, dovleac), cereale, ciuperci și scoarța unor copaci. Inclusiv corpul uman produce zilnic 5-10 g de xylitol în urma proceselor metabolice. În comerț se găsește un […]