Cornulețe cu nucă și curmale, fără zahăr, ouă, drojdie sau praf de copt

Cornulețele sunt un desert tradițional, foarte îndrăgit. În familie se pregătesc de obicei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Însă pot fi o gustare dulce potrivită pentru orice perioadă a anului.

Cum sa faci cornulete fara zahar, oua, drojdie, praf de copt

Imagine cu titlu sugestiv: Cornulete fara zahar, oua, drojdie, praf de copt

Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos diferă de cea clasică prin faptul că nu conține zahăr.

Dacă aveți diabet sau țineți un regim mai strict, vă sugerez să încercați această versiune de cornulețe fără zahăr.

Este un desert potrivit și pentru persoanele care nu pot consuma ouă. Dacă aveți intoleranță la lactoză, înlocuiți untul cu ulei de cocos, ulei obișnuit sau cu untură.

Rețeta este preluată de pe canalul de Youtube „Bucătărește cu Rodica”. Acolo veți găsi și alte rețete dietetice pe care le puteți încerca.  

Eu v-aș sfătui să înlocuiți făina albă cu făină integrală, sau cu făină de secară (sau o combinație).

Cornulețe cu nucă și curmale, fără zahăr – rețetă

Scoateți untul din frigider cu câteva ore înainte de a prepara cornulețele, pentru a se înmuia.

Ingrediente

  • 200 g de făină integrală
  • 100 g de nucă măcinată
  • 60 g de pastă de curmale (v-o recomand pe aceasta)
  • 120 g de unt moale
  • vanilie, după gust
  • îndulcitor pudră pentru decor

Mod de preparare

Începeți prin a amesteca ingredientele uscate cu telul într-un bol: făina, miezul de nucă și sarea.

Adăugați apoi pasta de curmale, untul tăiat cuburi și vanilia. Amestecați totul foarte bine cu mâna. Aluatul rezultat este fraged și maleabil. Nu se lipește de mâini.

Nu trebuie lăsat la dospot sau la odihnit în frigider. Se poate lucra imediat cu el. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, cu căldură sus și jos.

Faceți cornulețele după cum preferați. Le puteți lăsa simple, sau le puteți umple cu miez de nucă amestecat cu puțin lapte și cacao, magiun de prune sau marmeladă fără zahăr.

Sau puteți modela din aluat semilune cu mâna, cum a făcut autoarea rețetei, fără să le mai umpleți cu nimic.

Cornulețele se pun în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Se dau în cuptor pentru 15 minute, sau până când se rumenesc ușor.

După ce s-au răcorit puțin, le puteți da printr-un îndulcitor pudră. De exemplu, puteți utiliza zahăr din curmale (făcut după rețeta de AICI). Sau puteți folosi stevia/eritritol măcinate fin prin râșnița de cafea.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cornulețe /cornuri pe care le puteți încerca:

Cornulețe de post fragede, umplute cu gem
Cornulețe de post cu rahat – rețetă fără zahăr
Cornulețe cu GEM și NUCĂ – un deliciu de post
Cornulețe fragede cu borș – rețetă de post cu gem sau rahat
Cornuri de post fragede și aromate, umplute cu marmeladă

Sursă rețetă: Bucătărește cu Rodica, Cornulețe fragede cu nucă, fără zahăr, fără ouă, fără praf de copt: https://www.youtube.com/watch?v=EA3kapZRcUk&ab_channel=BucatarestecuRodica

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.