Turtițe din ovăz și albuș – înlocuitor de pâine bun pentru diabet și slăbit

Aceste turtițe din ovăz și albuș sunt neașteptat de reușite. Se fac foarte repede, din 2 ingrediente principale.

Cu siguranță le aveți deja în casă! Nu vă rămâne decât să le probați și să împărtășiți cu noi experiența voastră.

Turtite din ovaz si albus – inlocuitor de paine bun pentru diabet si slabit

Turtite din ovaz si albus – inlocuitor de paine bun pentru diabet si slabit: Jcomp

Turtițe din ovăz și albuș – rețetă

Ingrediente

  • 2 albușuri
  • 2 linguri de fulgi de ovăz măcinați
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun într-un bol. Se adaugă făina de ovăz și sarea și se amestecă bine cu telul. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Autoarea rețetei a folosit un inel culinar mic pentru a obține turtițe cu o formă rotundă perfectă.

Dacă nu aveți un astfel de inel, îl puteți fabrica din staniol. Se ia o bucată de staniol, se împărturește de mai multe ori până o lățime de un deget. Se unesc colțurile și se capsează cu capsatorul.

Ungeți inelul culinar pe pereți cu puțin ulei, la fel și tigaia. Când aceasta s-a încins, puneți inelul în tigaie și adăugați câteva linguri de compoziție în el. Puteți face turtele după grosimea preferată.

Se coc 1-2 minute pe fiecare parte, sau până când se rumenesc frumos. Turtițele din ovăz și ou sunt elastice și fragede.

Se păstrează în frigider, într-o caserolă cu capac. Rezistă 8 zile în frigider și până la o lună în congelator.

Serviți-le în loc de pâine. Le puteți pune în toaster pentru a le prăji. Le puteți folosi la tartine sau sadvișuri.

Sunt potrivit atât pentru micul-dejun și prânz, cât și pentru cină. Constituie un înlocuitor dietetic al pâinii, deoarece are mai puțini carbohidrați și mai multe fibre.

Note și sugestii

Aceste turițe se pot face și cu ouă întregi (cu tot cu gălbenuș). Fulgii de ovăz măcinați pot fi înlocuiți cu migdale măcinate fin (4 linguri). Acestea pot fi înlocuit cu alt tip de făină, dacă nu aveți probleme cu glutenul.

Rețeta de mai sus are un gust neutru și poate înlocui pâinea. Însă prin adăugarea unor condimente sau mirodenii puteți obține turițe savuroase sau dulci.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de turte, lipii sau clătite fără gluten:

Turtițe din ovăz și semințe de chia – fără făină sau ulei (pot înlocui pâinea)
Turtițe cu ovăz și brânză, fără zahăr – dietetice și hrănitoare
Lipii din semințe de in – o rețetă revoluționară 
Lipii din hrișcă verde făcute în tigaie – alternativă fabuloasă la pâinea din grâu
Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate

Rețetă preluată din: Postres Saludables, Pan de avena en sarten con 2 ingredientes: https://www.youtube.com/watch?v=yaE96qe9n0k&ab_channel=PostresSaludables

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.