Prăjitură cu ovăz și iaurt – fără zahăr, făină sau ulei

Dacă vreți să preparați un desert sănătos, potrivit și pentru cura de slăbire, încercați această prăjitură cu ovăz și iaurt.

Nu conține gluten, nici zahăr sau ulei. Este o alternativă simplă și dietetică la prăjiturile tradiționale care se fac cu făină, mult zahăr și grăsimi.

Prajitura cu ovaz si iaurt - fara zahar, faina sau ulei

Prajitura cu ovaz si iaurt – fara zahar, faina sau ulei: Freepik.com

Prăjitură cu ovăz și iaurt – rețetă

Ingrediente

  • 200 ml de iaurt
  • 1 ou
  • 1 banană
  • 90 g de fulgi de ovăz
  • 2 lingurițe de semințe de dovleac
  • 2 lingurițe de semințe de susan
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de oțet de mere

Ingrediente pentru glazură

  • 60 g de ciocolată neagră
  • 3 linguri de smântână, frișcă sau lapte

Mod de preparare

Măcinați fulgii de ovăz folosind un mini-tocător sau râșnița electrică de cafea. Puneți pulberea obținută într-un bol. Adăugați bicarbonatul de sodiu, semințele de dovleac, semințele de susan și amestecați.

Turnați iaurtul și omogenzați. Puneți apoi oul și amestecați bine. Pasați banana și incorporați-o și pe ea în compoziție. La final se adaugă oțetul și se omogenizează.

Compoziția este gata. Se toarnă într-o tavă unsă cu puțin ulei. Autoarea rețetei a folosit un vas yena mic, dreptunghiular. Presărați deasupra semințe de susan dacă doriți.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Prăjitura se testează în mijloc cu o scobitoare.

Cât timp se coace prăjitura, pregătiți glazura. Tocați ciocolata mărunt și puneți-o într-un bol de sticlă. Adăugați smântâna sau frișca lichidă și topiți-o la bain-marie.

După ce ați scos prăjitura din cuptor și s-a răcorit puțin, turnați peste ea glazura de ciocolată folosind o pungă tăiată în vârf. Distribuiți ciocolata pe diagonală, apoi în sens opus pentru a crea un model de grilaj.

Prăjitura se lasă să se răcorească de tot și glazura să se întărească. Se taie triunghiuri sau pătrate, după preferință.

Note și sugestii

Semințele și glazura de ciocolată sunt opționale. Le puteți omite dacă vreți.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură cu ovăz:

Prăjitură cu ovăz și iaurt, fără zahăr și făină – desert sau mic-dejun sățios și energizant
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Prăjitură cu ovăz și fructe – vegan, fără gluten, fără zahăr
Prăjitură fără lactoză, gluten și zahăr – cu ovăz și cacao

Rețetă preluată din: Przepisy Mimi, Luați fulgi de ovăz și banane și faceți un desert sănătos pentru slăbire: https://www.youtube.com/watch?v=iJr8QZURUm0&ab_channel=PrzepisyMimi

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.