Prăjitură cu ovăz și iaurt, fără zahăr și făină – desert sau mic-dejun sățios și energizant
Pentru a pregăti această prăjitură cu ovăz și iaurt aveți nevoie de câteva ingrediente simple. Sunt șanse mari să le aveți deja în bucătărie.
Rețeta este foarte ușor și rapid de făcut. O recomandăm celor care au intoleranță la gluten și nu pot mânca prăjituri făcute cu făină.
Este de asemenea un desert potrivit pentru cei care au decis să excludă zahărul din dietă.
Poate fi servit și pe post de micul-dejun, mai cu seamă în cazul copiilor mofturoși. Conține multe fibre și proteine, care potolesc foamea și mențin sațietatea câteva ore bune.
Ingredientele folosite la prepararea acestei prăjituri constituie totodată o sursă naturală de energie necesară pentru prima parte a zilei.
Cuprins
Prăjitură cu ovăz și iaurt – rețetă
Ingrediente
- 120 g de iaurt
- 2 albușuri
- 220 g de fulgi de ovăz
- 1 măr mare
- 150 ml de apă
- ½ linguriță de praf de copt
- 2 linguri de eritritol sau alt îndulcitor
- 80 g de stafide (sau alte fructe uscate)
- 80 g de nuci (migdale sau alune)
Mod de preparare
Începeți prin a transforma fulgii de ovăz în făină. Dați-i printr-un min-robot sau prin râșnița electrică se cafea. Transferați făina rezultată într-un bol încăpător.
Curățați mărul de coajă, îndepărtați cotorul și semințele și tăiați-l bucăți. Puneți-l în robot/blender cu apa și mixați până se transformă într-o pastă fină. Turnați-o peste făina de ovăz. Amestecați praful de copt cu iaurtul și adăugați-l peste restul ingredientelor.
Puneți albușurile și îndulcitorul. Amestecați totul bine cu o paletă sau cu o lingură.
Trebuie să obțineți o compoziție omogenă. La final, incorporați fructele uscate și oleaginoase.
Pregătiți tava. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar, pe care l-a uns cu ulei, după care a turnat compoziția în el.
Nivelați la suprafață și presărați deasupra nuci sau migdale mărunțite. Sau puteți folosi fulgi de migdale.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Prăjitura cu ovăz și iaurt trebuie lăsată în cuptor 40 de minute, sau până se rumenește la suprafață.
După ce scoateți tava din cuptor, acoperiți-o cu un prosop și lăsați prăjitura să se răcească.
Apoi se desface inelul și se scoate. Se taie ca pe tort.
Este un desert potrivit de dulce, dar aromat. Are o textură fragedă și pufoasă, chiar dacă nu conține făină cu gluten sau ulei.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri fără zahăr și gluten:
Prăjitură pentru slăbit, cu 110 calorii (fără zahăr și făină)
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Prăjitură fără lactoză, gluten și zahăr – cu ovăz și cacao
Prăjitură din ovăz și mere – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură cu ovăz și fructe – vegan, fără gluten, fără zahăr
Sursă articol: Wie man lecker kocht: https://www.youtube.com/watch?v=qcf6xRfNI0E&ab_channel=Wiemanleckerkocht