Prăjitură fără lactoză, gluten și zahăr – cu ovăz și cacao

Tot mai multe persoane sunt nevoite să renunțe la anumite alimente din cauza unei sensibilități sau intoleranțe.

Printre acestea se numără glutenul și lactoza.

Prajitura fara lactoza, gluten si zahar -cu ovaz si cacao

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura fara lactoza, gluten si zahar – cu ovaz si cacao

Dacă faceți parte din această categorie, cu siguranță căutați rețete adecvate pentru dieta voastră.

Rețeta de mai jos este potrivită atât pentru cei care au intoleranță la lactoză, cât și pentru cei care nu tolerează glutenul.

Prăjitura este foarte simplă. Nu conține ingrediente tradiționale. Se face din fulgi de ovăz, unt de arahide, banane și cacao. Doar patru ingrediente.

Este un desert rapid și totodată consistent. Neavând zahăr rafinat, poate fi inclus și în dieta celor care au diabet sau vor să slăbească. Însă trebuie consumat cu moderație.

Prăjitură cu fulgi de ovăz și cacao – rețetă

Ingrediente

  • 300 g de banane coapte
  • 45 g de fulgi de ovăz
  • 65 g de unt de arahide
  • 20 g de pudră de cacao

Mod de preparare

Decojiți bananale și puneți-le pe o farfurie întinsă. Pasați-le cu furculița până se fac piure.

Transferați pasta într-un bol încăpător. Adăugați untul de arahide. Acesta trebuie să fie moale. Introduceți mixerul și omogenizați ingredientele.

Adăugați ingredientele uscate: fulgii de ovăz și pudra de cacao. Mixați din nou, cât să se amestece bine ingredientele. Trebuie să obțineți o compoziție groasă și lipicioasă.

Ungeți o tavă mică pătrată sau dreptunghiulară cu hârtie de copt. autoarea rețetei a folosit un vas de sticlă.

Turnați compoziția în formă și nivelați. Dați-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru circa jumătate de oră.

Lăsați-o să se răcească de tot înainte de a o tăia. O puteți porționa în pătrate.

Este densă, hrănitoare și sățioasă. O puteți servi ca desert, gustare sau chiar în locul unei mesei, alături de o ceașcă de cafea, lapte sau iaurt.

Informații nutriționale

Următoarele valori nutriționale sunt pentru 100 g de prăjitură:

  • 205,12 kilocalorii
  • 7,05 g de protiene
  • 8,51 g de grăsimi
  • 24,85 g de carbohidrați

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri fără lactoză, gluten și zahăr:

Prăjitură cu ovăz și fructe – vegan, fără gluten, fără zahăr
Prăjitură din ovăz și mere – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură din fulgi de ovăz și mere – fără zahăr, fără făină sau ulei (de post)
Prăjitură cu ovăz și fructe – fără făină și zahăr rafinat

Sursă articol: Gătit Acasă, Desert dietetic cu doar 4 ingrediente: https://www.youtube.com/watch?v=sRMVyv1D9qU&ab_channel=KochenzuHause

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.