Înghețată fără zahăr – bună și pentru diabetici

Așa cum scriam într-un articol precedent, experții recomandă diabeticilor să își pregătească toată mâncarea în casă. Inclusiv deserturile.

Astfel pot avea control deplin asupra ingredientelor și a numărului de carbohidrați sau calorii.

Inghetata fara zahar – buna si pentru diabetici

Imagine cu titlu sugestiv: Inghetata fara zahar: Full Fork Ahead

Diabeticii pot consuma ocazional înghețată și alte dulciuri, cu condiția să excludă făina și să înlocuiască zahărul cu un îndulcitor care nu crește glicemia.

Stevia (Stevia rebaudiana) este cel mai potrivit îndulcitor pentru diabetici, deoarece are un indice glicemice zero. Aceasta se găsește sub formă de tablete, granule, pudră sau soluție lichidă.

Înghețată pentru diabetici

Rețeta de înghețată fără zahăr prezentată mai jos este foarte simplă. Se prepară din albușuri, smântână naturală și stevia.

Albușurile sunt benefice în diabet și ajută la controlul zahărului din sânge deoarece conțin proteine slabe și au o cantitate mică de carbohidrați.  

Recomandăm această înghețată fără zahăr nu doar diabeticilor, ci și celor care țin dieta keto, țin cură de slăbire sau au adoptat un regim fără zahăr.

Înghețată fără zahăr – rețetă

Ingrediente

  • 328 g de smântână grasă pentru frișcă
  • 3 albușuri (99 g)
  • 16 g de stevia
  • opțional: 32 g de migdale

Mod de preparare

Spargeți ouăle și separați albușurile. Cântăriți-le să aveți gramajul indicat în rețetă. Autorul rețetei a folosit albușurile de la 3 ouă.

Adăugați îndulcitorul și bateți albușurile cu mixerul până se fac spumă tare.

Puneți smântâna într-un bol separat. Aceasta trebuie să fie rece, de la frigider. Este indicat ca și bolul și mixerul să fie reci.

Se poate adăuga și aici puțin îndulcitor, după gust. Bateți smântâna până se îngroașă și se transformă în frișcă.

Migdalele se pot măcina fin sau se pot tăia grosier cu cuțitul sau cu un mini-tocător. Acestea se adaugă în spuma de albușuri. Se amestecă ușor cu o lingură.

Apoi se incorporează treptat frișca, amestecând cu mișcări de jos în sus, pentru a menține crema aerată.

Compoziția de înghețată este gata! Puteți gusta de dulce acum. Dacă mai este nevoie, mai adăugați stevia.

Se transferă într-o caserolă sau în recipientele dorite. Se pune capacul și se dă la congelator peste noapte sau minim 8 ore.

Această înghețată fără zahăr este cremoasă și pufoasă. Se servește în boluri sau cupe, simplă sau cu un topping de fructe de pădure pasate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată fără zahăr (pentru diabet și slăbit):

Înghețată fără zahăr, din iaurt și căpșuni – naturală, slabă în calorii
Înghețata de la care nu te îngrași – se face dintr-un singur ingredient!
Înghețată dietetică rapidă, din brânză de vaci și fructe, fără zahăr – 123 de kilocalorii / porție
2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)

Sursă articol: Cooking with Palette, Easy sugar free ice cream – control blood sugar: https://www.youtube.com/watch?v=xJnWTARG3wM&ab_channel=CookingwithPalette

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.