Pastă tartinabilă de avocado cu broccoli – rețetă cu beneficii

Această pastă de avocado cu broccoli poate constitui un mic-dejun excelent pentru cei care nu au mult timp pentru prima masă a zilei, dar nici nu vor să facă compromisuri la capitolul „sănătate”.

Pare mai comod să cumperi un covrig, un pateu din foietaj sau orice alt preparat bogat în grăsimi, calorii și carbohidrați de la patiseria din drum spre serviciu sau școală.

Pasta tartinabila de avocado cu broccoli - reteta cu beneficii

Imagine sugestiva: Pasta tartinabila de avocado cu broccoli – reteta cu beneficii: Racool studio

Cu toate acestea, nu va fi o alegere bună în ceea ce privește sănătatea și silueta.

Pasta de avocado și broccoli se prepară foarte repede, este un gustoasă și sănătoasă deopotrivă. Ține de foame și nu îngrașă!

Beneficiile consumului de avocado

Avocado este un deliciu pe care ar trebui să ni-l permitem din când în când. Mai ales în perioada posturilor.

Furnizează grăsimi, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Este considerat unul din cele mai hrănitoare alimente din lume! Popularitatea sa nu este o simplă reclamă.

Jumătate de avocado pare a fi porția corectă pentru o zi. Această cantitate (68 g) oferă:

→ 4,6 g de fibre
→ 345 mg de potasiu
→ 19,5 mg de magneziu
→ 60 mg de acid folic
→ 10 mg de colină

Avocado conține de asemenea cantități mai mici de vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K1 și vitamine din grupul B.

Este o sursă bună de luteină, zeaxantină și fitosteroli.

Se remarcă prin concentrația mare de grăsimi benefice (acizi grași mononesaturați și polinesaturați). 100 g de avocado au 170 de kilocalorii.

Grăsimile din avocado ajută absorbția vitaminelor liposolubile. Totodată, îmbunătățesc profilul lipidelor din sânge.

Mai multe studii preliminare arată că acest fruct susține sănătatea sistemului cardiovascular.

Cercetările de tip explorator sugerează că avocado ajută la controlul greutății corporale și la o îmbătrânire sănătoasă a organismului.

Pastă de avocado cu broccoli – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado mare și moale
• 3 buchețele de broccoli crud
• 3 fire de ceapă verde
• 1 cățel de usturoi
• 1-2 linguri cu suc de lămâie
• sare, după gust

Mod de preparare

Avocado trebuie să fie moale, adică copt bine. Se taie în două, se scoate sâmburele și se scoate pulpa cu o linguriță.

Se pasează cu furculița până se face pastă. Adăugați sucul stors de la lămâie și amestecați bine.

Puneți apoi ceapa și usturoiul tocate mărunt. Buchețelele de broccoli se spală și se dau prin robotul cu lama S. Scopul este să se mărunțească bine.

Se incorporează în pasta de avocado și se pune sare, după gust. Omogenizați și gustați de sărat, acru sau iute.

Pasta de avocado și broccoli se poate servi imediat. O puteți întinde pe pâine, pe rondele de orez, pe fâșii de castraveți sau ardei, pe lipii, pe crackers (biscuiți uscați) etc.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate din legume sau salate de crudități:

Pateu din legume crude și avocado – rețetă cu beneficii
Tartă cu cremă de avocado, fără zahăr și făină
Cremă de ciocolată pe bază de avocado – foarte sănătoasă pentru inimă
Pastă de avocado cu mazăre
20 de moduri de a folosi avocado în rețete

Surse articol:

1. Alimentația Ideală, Pate de avocado cu broccoli (raw vegan): https://alimentatiaideala.blogspot.com/2014/03/pate-de-avocado-cu-brocoli-raw-vegan.html
2. Dreher ML, Davenport AJ. Hass avocado composition and potential health effects. Crit Rev Food Sci Nutr. 2013;53(7):738-50. doi: 10.1080/10408398.2011.556759. PMID: 23638933; PMCID: PMC3664913.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.