Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru diabetici)

Acest cheesecake cu ciocolată poate fi un desert minunat pentru diabetici și pentru cei care țin cură de slăbire.

Se potrivește și în dieta keto, sau în dieta persoanelor care suferă de boala celiacă sau au intoleranță la gluten.

Cheesecake cu ciocolata fara zahar si faina (bun si pentru diabetici)

Imagine sugestiva – Cheesecake cu ciocolata: Beth Bryan Designs

Gust bogat, puține calorii

Acest tip de desert nu te face să te simți greoi, nici nu te lasă fără energie la scurt timp după ce l-ai mâncat.

Are o cremă bogată și un gust intens de ciocolată. Cu toate acestea, numărul de calorii și carbohidrați este mai mic decât în cazul unui cheesecake tradițional, cu făină, zahăr și ulei.

Notați rețeta și pregătiți aceste cheesecake cu ciocolată când aveți o ocazie specială sau o sărbătoare în familie.

Va fi o tratație elegantă și cuceritoare pentru toți musafirii.

Cheesecake cu ciocolată – rețetă

Nr. de porții: 10 felii
Durată totală de preparare: 4 ore

Ingrediente pentru crustă:

• 170 g de făină de migdale
• 4 linguri de unt topit
• 40 g de cacao
• 1 lingură de fulgi de cocos
• 75 g de stevia granulată
• 1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

• 900 g de cremă de brânză
• 3 ouă mari
• 60 ml de frișcă
• 6 linguri de cacao
• 125 g de stevia pudră
• 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Ungeți cu ulei sau unt o tavă de 22 cm. și tapetați-o cu hârtie de copt. Preîncălziți cuptorul la 160 de grade Celsius.

Faceți mai întâi crusta. Amestecați într-un bol făina de migdale cu pudra de cacao, nuca de cocos și stevia. Adăugați untul topit și extractul de vanilie.

Amestecați bine. Trebuie să obțineți o compoziție sfărâmicioasă și umedă, precum nisipul.

Presați compoziția în tavă. Dați-o la cuptor pentru 15 minute, apoi lăsați-o să se răcească. Coborâți temperatura cuptorului la 150 C.

Între timp, pregătiți crema pentru cheesecake.

Puneți crema de brânză și stevia într-un bol încăpător. Mixați cu mixerul de mână până când devine fină.

Adăugați câte un ou pe rând și mixați. Incorporați la final frișca, pudra de cacao, ciocolata topită și extractul de vanilie.

Mixați cu mixerul până la omogenizare. Turnați crema obținută peste crustă. Uniformizați cu dosul unei linguri sau cu o paletă.

Dați din nou tava la cuptor pentru o oră, o oră și zece minute. Cheesecake-ul va rămâne ușor moale în centru, dar va deveni ferm după ce se răcește.

Scoateți cheesecake-ul din tavă după 20 de minute. Dați-l la frigider și lăsați-l să stea la rece minim 3 ore, ca să se întărească.

Acest cheesecake cu ciocolată poate fi păstrat în frigider într-o caserolă. Rezistă până la 5 zile.

Este și mai gustos dacă îl serviți cu fructele preferate alături (vișine, afine, căpșuni, zmeură etc).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cheesecake fără zahăr:

Cheesecake la cuptor fără zahăr – doar 2 ingrediente (keto/diabet)
Prăjituri pentru diabetici: cheesecake de ciocolată fără coacere
Cheesecake keto fără zahăr – doar 3 ingrediente!

Informații nutriționale per porție

Dacă tăiați tortul în 10 felii, o felie va însemna o porție:

• 420 de calorii
• 17 g de carbohidrați
• 11,4 g de carbohidrați neți
• 5,6 g de fibre
• 6,3 g de zahăr
• 12,8 g de proteine
• 36,3 g de grăsimi totale
• 21,3 g de grăsimi saturate
• 121,1 mg de colesterol
• 447 mg de sodiu
• 216 mg de potasiu

Sursă articol: Chrisel Oerum, Low-carb chocolate cheesecake, Diabetes Strong: https://diabetesstrong.com/low-carb-chocolate-cheesecake/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.