Prăjitură cu iaurt și cireșe – un desert de milioane!

Prăjitura cu iaurt și cireșe este un desert de milioane! Cu siguranță îi va încânta pe toți care o privesc și o degustă.

Are un aspect absolut delicios.

Prajitura cu iaurt si cirese

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura cu iaurt si cirese: Racool studio

Crema de iaurt este fină, suavă și ușoară.

Rețeta este mai simplă decât vă puteți imagina.

Nu vă rămâne decât să o încercați.

Fără îndoială o veți adăuga pe lista prăjiturilor favorite. Mai ales în sezonul de vară.

PRĂJITURĂ CU IAURT ȘI CIREȘE – REȚETĂ

INGREDIENTE ALUAT

• 550 g de făină albă
• 200 g de unt
• 100 ml de smântână
• 2 ouă
• 100 g de zahăr pudră
• 1 pliculeț de zahăr vanilat
• 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
• 1 praf de sare

INGREDIENTE CREMĂ

• 1 kg de iaurt cremos
• 5 ouă
• 240 g de zahăr tos
• 60 g de amidon
• 80 g de griș
• 600 g de cireșe sau alte fructe de pădure
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 pliculeț de zahăr vanilat
• 1 praf de sare

MOD DE PREPARARE

Pregătiți mai întâi aluatul.

Puneți făina într-un bol. Adăugați untul tăiat cubulețe (acesta trebuie să fie moale).

Vă recomandăm să-l scoateți din frigider cu câteva ore înainte de a vă apuca de prăjitură.

Frământați făina și untul cu mâinile până când untul se fărâmițează complet.

Adăugați sarea, zahărul pudră și zahărul vanilat, coaja de lămâie și amestecați.

Adăugați apoi ouăle întregi și smântâna.

Amestecați cu o lingură, apoi cu mâna.

Trebuie să obțineți un aluat fărâmicios. Frământați-l pe masa de lucru până se leagă bine.

Modelați-l într-o bilă. Acoperiți-l cu folie de plastic și dați-l la frigider pentru jumătate de oră.

După ce s-a răcit, tăiați un sfert din el și dați bucata la frigider. O veți folosi la final.

Bucata mai mare de aluat se întinde pe masa tapetată cu făină, într-o foaie pătrată sau rotundă.

Depinde de forma tăvii pe care o folosiți.

Autoarea rețetei a utilizat o tavă dreptunghiulară cu dimensiunea 24 x 32.

Rulați foaia pe sucitor și așezați-o în tavă.

Presați-o cu degetele să se lipească bine de tavă.

Înțepați foaia din loc în loc cu o furculiță pentru a preveni creșterea neuniformă.

Pregătiți acum crema de iaurt. Separați albușurile de gălbenușuri, punându-le în boluri separate.

Mixați albușurile până se fac spumă. Incorporați apoi treptat zahărul, mixând în continuare, până ați obținut o spumă tare.

REȚETE SIMILARE

Prăjitură cu piersici și iaurt
Prăjitură cu vișine și iaurt (rețetă + beneficii
Prăjitură cu cremă de struguri – rețetă de sezon

Peste gălbenușuri puneți iaurtul, sarea, zahărul vanilat și esența de vanilie.

Mixați cu mixerul până la omogenizare.

Adăugați apoi amidonul și grișul. Mixați din nou.

Peste crema de iaurt se adaugă treptat spuma de albușuri. Amestecați cu o paletă, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.

Turnați crema obținută peste foaia de aluat din tavă.

Nivelați cu o paletă la suprafață pentru a obține un strat uniform.

Acoperiți crema cu un strat generos de cireșe (fără sâmburi).

Scoateți bucata de aluat rămasă. Rrpeți-o bucăți și așezați-o peste fructe. Sau o puteți da prin răzătoare, direct în tavă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.

Lăsați prăjitura să se coacă în jur de 40 de minute.

Faceți testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.

Presărați prăjitura cu zahăr pudră pe deasupra.

Se taie după ce s-a răcit complet.

Prăjitura cu iaurt și cireșe este deosebit de fragedă. Atât crema, cât și aluatul de la bază.

Iar cireșele îi dau o culoare vibrantă și o aromă deosebită.

Stratul de aluat presărat pe deasupra dă prăjiturii un aspect atractiv, creând un contrast plăcut cu nuanța roșie a fructelor.

NOTE ȘI SUGESTII

În loc de cireșe se pot folosi vișine, zmeură, căpșuni sau afine.

Autoarea rețetei a folosit un mix de fructe de pădure decongelate.

Rețetă preluată din: Cookrate – România, Prăjitură cu cremă de iaurt și fructe: https://www.youtube.com/watch?v=bxRVn85Mxac&ab_channel=Cookrate-Romania

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.