Tartă cu PIERSICI și IAURT
Umedă, acrișoară și parfumată cu vanilie, această tartă poate fi un desert răcoritor în lunile de vară. Se poate prepara cu diverse fructe de sezon: piersici, caise, prune etc.
O idee inedită ar fi să încercați cu miez de pepene galben, care are o savoare deosebită.
Iaurtul îi dă blatului un gust și o textură aparte. Prăjitura se prepară foarte ușor, fiind o rețetă pe care o pot încerca inclusiv cei începători.
Aceste ingrediente ajung pentru o prăjitură de 20 de porții, coaptă într-o tavă cu diametrul de 23 x 36 cm.
Ingrediente
• 4 ouă
• 400 g de iaurt cremos
• 500 g de piersici sau caise
• 200 g de zahăr
• 200 ml de ulei
• 400 g de făină
• 1 pliculeț de praf de copt
• 2 lingurițe de esență de vanilie
• 1 praf de sare
Preparare
Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați peste ele zahărul și sarea și mixați cu mixerul la viteză mare până ce ouăle se fac spumă.
Incorporați apoi uleiul și esența de vanilie, apoi adăugați și iaurtul. Amestecați ușor, pentru omogenizare, cu o lingură de lemn.
Incorporați treptat făina amestecată cu praful de copt, cernută. Amestecați ușor.
Pregătiți tava, ungând-o cu puțin unt sau ulei. Presărați zahăr pe toată suprafața și turnați compoziția în ea. Nivelați cu dosul lingurii.
Spălați piersicile sau caisele, tăiați-le felii și așezați-le pe toată suprafața blatului. Puteți folosi o tavă/formă rotundă pentru a coace tarta, așezând feliile de piersici circular, obținând un aspect frumos de „floare”.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Tarta este gata în circa 40-45 de minute.
Înainte de a o scoate definitiv din cuptor, testați mijlocul cu o scobitoare.
Lăsați-o să se răcească de tot, apoi o puteți tăia pătrate sau romburi.
___________________
Sursă: Rețete Merișor: Prăjitură cu iaurt și caise aromată cu vanilie: https://retetemerisor.ro/2016/06/prajitura-cu-iaurt-si-caise.html