Prăjitură cu lămâie fără zahăr și făină, pentru slăbit (keto)
Celor care au diabet, fanilor dietei ketogenice – și nu numai – le recomandăm o prăjitură cu lămâie fără zahăr, absolut încântătoare.
Veți fi uimiți de cât de ușor și repede se prepară în casă.
În dieta keto este restricționat la maxim aportul de carbohidrați. De aceea nu veți găsi în rețetele keto făină albă sau zahăr.
Aceste ingrediente sunt de obicei înlocuite cu făină de migdale sau făină de cocos, respectiv cu stevia, eritritol, green sugar sau alți îndulcitori care au puține calorii.
Prăjitura cu lămâie făcută după rețeta de mai jos este fragedă, cremoasă și delicată.
Are o dulceață subtilă și o aromă intensă de lămâie.
Cuprins
PRĂJITURĂ CU LĂMÂIE FĂRĂ ZAHĂR – REȚETĂ
Nr. de porții: 16 bucăți pătrate
INGREDIENTE PENTRU BLAT
• 150 g de făină de migdale
• 50 g de eritritol pudră (vi-l recomand pe acesta)
• 76 g de unt topit
• coaja de la 1 lămâie
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ
• 3 ouă
• 100 g de eritritol pudră
• 75 g de făină de migdale
• 80 ml de suc de lămâie
• coaja rasă de la 2 lămâi
MOD DE PREPARARE
Pregătiți mai întâi compoziția pentru blat. Puneți făina de migdale într-un bol. Adăugați pudra de eritritol (eritritolul măcinat prin râșnița electrică de cafea) și coaja rasă de lămâie. Amestecați bine aceste ingrediente.
Adăugați peste ele untul topit. Omogenizați. Trebuie să obțineți o compoziție umedă, sfărâmicioasă, ca nisipul.
Transferați-o într-o tavă. Autoarea rețetei a folosit un vas yena pătrat, cu diametrul de 20 x 20 cm. Presați compoziția cu o paletă sau cu lingura până obțineți un strat compact, uniform.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade Celsius. Blatul trebuie să stea între un sfert de oră și 20 de minute. Este gata când a devenit rumen pe margini.
Scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească. Între timp, pregătiți crema.
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Spargeți-le într-un bol încăpător.
Adăugați sucul de lămâie. Amestecați bine cu telul. Trebuie să rezulte o compoziție perfect lichidă.
Puneți acum făina de migdale, pudra de eritritol și coaja rasă de lămâie. Amestecați până la incorporarea deplină a ingredientelor uscate.
Turnați compoziția obținută peste blatul copt. Introduceți din nou tava în cuptor. Creșteți temperatura la 177 de grade Celsius.
Lăsați prăjitura cu lămâie să stea 22-25 de minute în cuptor. Aveți răbdare ca prăjitura să se răcească măcar 2 ore.
O puteți decora la final cu pudră de eritritol, trecută prin sită. Tăiați prăjitura în două, apoi în pătrate egale. Veți obține 16 pătrate.
Păstrați-o în frigider pentru zilele următoare. Capătă un gust mult mai bogat pe măsură ce stă la rece.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
O porție (un pătrat) din această prăjitură cu lămâie fără zahăr are următorii macro- și micronutrienți:
√ Carbohidrați neți: 1,6 g
√ Fibre: 2,3 g
√ Proteine: 4,6 g
√ Grăsimi: 12, 6 g
√ Calorii: 140REȚETE SIMILARE
Fursecuri keto cu brânză dulce, fără zahăr (sub 1 g de carbohidrați)
Chec fără zahăr și făină de grâu (keto) – un deliciu dietetic și sănătos!
Prăjitură fără zahăr și făină, cu portocale (keto)
Sursă articol: Ketoserts, Keto lemon bars: https://www.youtube.com/watch?v=EqOJtB_lH3E&t=22s&ab_channel=ketoserts