Prăjitură cu lămâie fără zahăr și făină, pentru slăbit (keto)

Celor care au diabet, fanilor dietei ketogenice – și nu numai – le recomandăm o prăjitură cu lămâie fără zahăr, absolut încântătoare.

Veți fi uimiți de cât de ușor și repede se prepară în casă.

Prajitura cu lamaie fara zahar si faina, pentru slabit (keto)

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura cu lamaie fara zahar si faina, pentru slabit (keto): kae71463

În dieta keto este restricționat la maxim aportul de carbohidrați. De aceea nu veți găsi în rețetele keto făină albă sau zahăr.

Aceste ingrediente sunt de obicei înlocuite cu făină de migdale sau făină de cocos, respectiv cu stevia, eritritol, green sugar sau alți îndulcitori care au puține calorii.

Prăjitura cu lămâie făcută după rețeta de mai jos este fragedă, cremoasă și delicată.

Are o dulceață subtilă și o aromă intensă de lămâie.

PRĂJITURĂ CU LĂMÂIE FĂRĂ ZAHĂR – REȚETĂ

Nr. de porții: 16 bucăți pătrate

INGREDIENTE PENTRU BLAT

150 g de făină de migdale
50 g de eritritol pudră (vi-l recomand pe acesta)
76 g de unt topit
coaja de la 1 lămâie

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

3 ouă
100 g de eritritol pudră
75 g de făină de migdale
80 ml de suc de lămâie
coaja rasă de la 2 lămâi

MOD DE PREPARARE

Pregătiți mai întâi compoziția pentru blat. Puneți făina de migdale într-un bol. Adăugați pudra de eritritol (eritritolul măcinat prin râșnița electrică de cafea) și coaja rasă de lămâie. Amestecați bine aceste ingrediente.

Adăugați peste ele untul topit. Omogenizați. Trebuie să obțineți o compoziție umedă, sfărâmicioasă, ca nisipul.

Transferați-o într-o tavă. Autoarea rețetei a folosit un vas yena pătrat, cu diametrul de 20 x 20 cm. Presați compoziția cu o paletă sau cu lingura până obțineți un strat compact, uniform.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade Celsius. Blatul trebuie să stea între un sfert de oră și 20 de minute. Este gata când a devenit rumen pe margini.

Scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească. Între timp, pregătiți crema.

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Spargeți-le într-un bol încăpător.

Adăugați sucul de lămâie. Amestecați bine cu telul. Trebuie să rezulte o compoziție perfect lichidă.

Puneți acum făina de migdale, pudra de eritritol și coaja rasă de lămâie. Amestecați până la incorporarea deplină a ingredientelor uscate.

Turnați compoziția obținută peste blatul copt. Introduceți din nou tava în cuptor. Creșteți temperatura la 177 de grade Celsius.

Lăsați prăjitura cu lămâie să stea 22-25 de minute în cuptor. Aveți răbdare ca prăjitura să se răcească măcar 2 ore.

O puteți decora la final cu pudră de eritritol, trecută prin sită. Tăiați prăjitura în două, apoi în pătrate egale. Veți obține 16 pătrate.

Păstrați-o în frigider pentru zilele următoare. Capătă un gust mult mai bogat pe măsură ce stă la rece.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

O porție (un pătrat) din această prăjitură cu lămâie fără zahăr are următorii macro- și micronutrienți:

Carbohidrați neți: 1,6 g
Fibre: 2,3 g
Proteine: 4,6 g
Grăsimi: 12, 6 g
Calorii: 140

REȚETE SIMILARE

Fursecuri keto cu brânză dulce, fără zahăr (sub 1 g de carbohidrați)
Chec fără zahăr și făină de grâu (keto) – un deliciu dietetic și sănătos!
Prăjitură fără zahăr și făină, cu portocale (keto)

Sursă articol: Ketoserts, Keto lemon bars: https://www.youtube.com/watch?v=EqOJtB_lH3E&t=22s&ab_channel=ketoserts

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.