Prăjitură fără zahăr și făină, cu portocale (keto)

Pentru cei care ați adoptat dieta ketogenică și sunteți în căutare de rețete ingenioase, desertul de mai jos v-ar putea servi ca sursă de inspirație.

Dieta keto se sprijină pe un aport foarte scăzut de carbohidrați, un aport mediu de proteine și un consum crescut de grăsimi.

Prăjitura fara zahar si faina, cu portocale (keto)

Prăjitura fara zahar si faina, cu portocale (keto): Joy

Mâncărurile și deserturile se fac de regulă fără ingrediente de bază tradiționale.

Nu conțin făină de grâu sau alte cereale. Nici zahăr de masă.

Rețete în dieta keto

Făina este înlocuită cu o făină din semințe sau nuci. Iar zahărul este înlocuit cu stevia, eritritiol, xylitol sau alți îndulcitori fără calorii.

Un preparat keto conține în schimb multe grăsimi. Acestea provin de obicei din lactate și ouă.

De aceea este greu să ajungi la un rezultat similar preparatelor tradiționale.

Mulți au încercat să facă o pâine keto care să semene cu pâinea obișnuită. Sunt câteva rețete reușite pe internet la care s-a ajuns după multe încercări și erori.

Însă odată atinse proporțiile potrivite, rețetele devin un real succes.

Citește și – Pâine din semințe, fără făină

În dieta ketogenică poți mânca dulciuri fără să te îngrași și fără să îți afecteze nivelul de zahăr din sânge sau sănătatea.

Prăjitură keto cu portocale – rețetă

Desertul de mai jos nu are nici făină, nici zahăr, nici unt.

Este potrivit și pentru cei care au diabet, intoleranță la gluten sau boala celiacă.

Întreaga familie îl poate servi fără probleme, mai ales copiii.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 35 g de eritritol (sau alt îndulcitor)
  • 100 ml de iaurt sau kefir
  • 1 portocală
  • 70 g de făină de migdale
  • 20 g de făină de cocos
  • 1 linguriță de praf de copt

Mod de peparare

Pregătiți o tavă/formă rotundă cu diametrul de 20 de cm. Tapetați-o cu hârtie de copt.

Scoateți oul din timp din frigider pentru a face această rețetă.

Spargeți oul într-un bol. Adăugați îndulcitorul și amestecați cu un tel până când se dizolvă granulele de eritritol.

Adăugați jumătate din cantitatea de iaurt (50 ml). Incorporați apoi făina de migdale și făina de cocos.

Adăugați acum și restul de iaurt. Amestecați din nou, pentru omogenizare.

Ultimul ingredient pe care trebuie să-l incorporați este praful de copt.

Consistența finală a aluatului trebuie să fie păstoasă, ca un mălai fiert.

Tăiați o portocală felii.

Așezați feliile pe fundul tăvii.

Cu o lingură, puneți aluatul în tavă, în centru.

Răspândiți compoziția cu dosul lingurii, astfel încât să acoperiți complet feliile de portocală.

Nivelați la suprafață.

Citește și – Desert keto, fără zahăr și făină (tortul „nor”)

Introduceți tava în cuptorul preîncins la 180 de grade Celsius.

Verificați prăjitura după 45 de minute.

Dacă scobitoarea iese curată din mijloc, prăjitura este gata.

Răsturnați-o pe o farfurie plată. Desprindeți hârtia de copt. Feliile de portocală trebuie să fie deasupra.

Tăiați-o după ce s-a răcit complet.

Se taie ca pe tort.

Este pufoasă, umedă și delicată la gust.

Nu este exagerat de dulce. Portocala îi dă o aromă deosebită.

Citește și – 2 ouă, 2 banane și cacao – desert keto fără zahăr și făină

Note și sugestii

Dacă vreți ca prăjitura să aibă o aromă mai intensă de portocală, puteți folosi esență sau extract de portocală.

În locul de iaurt sau kefir se poate utiliza lapte dulce.

Rețetă preluată din: Family recipes, Orange cake without sugar, without flour, without gluten, without butter: https://www.youtube.com/watch?v=8X_dSiP_dj4&ab_channel=Familienrezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.