Supă-cremă de dovlecei, dreasă cu lapte

Dacă vă plac supele-cremă, cu siguranță veți găsi rețeta de mai jos cel puțin interesantă.

Dovleceii au un gust neutru și o textură cremoasă. De aceea se pretează la diferite rețete.

Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei: Timolina

Supa-cremă de dovlecei dreasă cu lapte este o mâncare reconfortantă, acum la finalul sezonului estival.

Este lejeră, dar sățioasă. Are o aromă blândă și o textură ușoară.

Supă-cremă de dovlecei, dreasă cu lapte – rețetă

Ingrediente

  • 2 dovlecei (500 g)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • ½ legătură de mărar
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt moale
  • 2 linguri de făină
  • ½ linguriță de piper
  • ½ linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de sare
  • 125 ml de lapte
  • 800 ml de apă

Mod de preparare

Tăiați capetele de la dovlecei. Curățați-i de coajă dacă sunt din comerț. Spălați-i și tăiați-i cubulețe.

Decojiți și tocați ceapa, usturoiul și mărarul mărunt.

Puneți uleiul la încins într-o cratiță înaltă (vasul în care veți face supa).

Adăugați ceapa și usturoiul. Folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca.

După ce s-au legumele înmuiat, adăugați făina și untul.

Amestecați continuu timp de un minut până se topește untul și făina desfăcută se leagă.

Adăugați cubulețele de dovlecei. Amestecați cu lingura și lăsați-i un minut pe foc.

Turnați apa și aduceți la punctul de fierbere.

Când începe să clocotească, dați focul la mic.

Puneți capacul și lăsați supa să fiarbă înăbușit un sfert de oră la foc potrivit.

Verificați dacă dovlecelul este fiert. Pasați-l cu o furculiță. Dacă se sfărâmă ușor, este gata.

Luați cratița de pe foc. După ce s-a răcorit puțin, introduceți blenderul în supă. Pasați câteva minute, până când dovleceii se fac pastă.

Verificați supa. Dacă mai are bucăți de dovlecel, pasați-i din nou până iese fină.

În cazul în care vreți să aveți și bucăți de dovlecei, nu le zdrobiți complet.

Puneți din nou cratița pe foc. Adăugați sare, piper și chimenul. Amestecați repede.

Turnați laptele dulce, la temperatura camerei. Omogenizați și verificați consistența.

Dacă este prea groasă pentru gustul dvs., mai adăugați puțină apă clocotită.

Puneți acum și mărarul tocat mărunt. Lăsați supa să clocotească încă 2-3 minute, apoi luați-o de pe foc.

Se servește în boluri de supă, cu mărar pe deasupra.

Poate fi o alegere bună pentru masa de prânz sau de cină.

Sugestii

Ajustați cantitatea de mărar după gust (poate vreți să folosiți mai mult). Iar de nu vă place aroma mărarului, excludeți-l.

Supa de dovlecei are tendința de a se îngroșa după ce stă la rece.

Pentru a o aduce la consistența inițială, adăugați puțină apă și fierbeți-o din nou 4-5 minute. Nu trebuie să fierbeți toată cantitatea, ci doar cât consumați odată.

Alte rețete cu dovlecei

Dovlecei căliți cu mărar, sos de iaurt și usturoi

Tartă cu dovlecei și cașcaval, fără aluat frământat

Supă de dovlecei, dreasă cu smântână – rețetă maramureșeană

Salată turcească de morcov, dovlecei, iaurt și nuci

Sursă articol: EBRULİ MUTFAĞIM11 LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ, Faceți această rețetă sănătoasă, ușoară și delicioasă, cu 2 dovlecei, 1 cană de lapte: https://www.youtube.com/watch?v=oSo2REH8k70&t=248s&ab_channel=EBRUL%C4%B0MUTFA%C4%9EIM11LEZZETL%C4%B0YEMEKTAR%C4%B0FLER%C4%B0

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.