Dovlecei căliți cu mărar, sos de iaurt și usturoi

Vara este pe sfârșite, dar mai este încă timp să încercați o rețetă nouă cu dovlecei.

Aceste legume nu dispar atât de repede de pe piață, oferindu-ne suficient timp să îi gătim în fel și fel de chipuri.

Dovlecei caliti cu marar, iaurt si usturoi

Dovlecei caliti cu marar, iaurt si usturoi: EBRULİ MUTFAĞIM11 LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ

Testați metoda prezentată mai jos, și cu siguranță veți atrage și pe acei mofturoși cărora nu le plac dovleceii.

Dovleceii căliți cu mărar, iaurt și usturoi sunt foarte gustoși și aromați.

În plus, modul de preparare este cât se poate de simplu și rapid.

Puteți folosi dovlecei verzi sau galbeni, sau zucchini, nu contează soiul.

Dacă sunt mai mari sau bătrâni, îndepărtați mijlocul cu semințe.

Dovlecei prăjiți cu mărar, iaurt și usturoi – rețetă

Ingrediente

  • 3 dovlecei medii (450 g)
  • 3-4 linguri de mărar tocat
  • 100 g de iaurt
  • 1 cățel de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de boia de ardei
  • sare, după gust

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti dovleceii. Dacă sunt din grădină, sau dintr-o sursă de încredere (adică nu au fost stropiți), nu este nevoie să-i curățați de coajă.

Dacă i-ați cumpărat din magazin, este mai bine să îi decojiți înainte.

Spălați-i și îndepărtați capetele. Tăiați-i apoi în jumătate pe lungime, apoi fâșii potrivite. După aceea, tăiați fiecare fâșiei în cubulețe mici.

Cu cât sunt bucățile mai mici, cu atât se vor căli mai repede.

Puneți dovleceii într-o tigaie non-aderentă pe aragaz. Puneți capacul și lăsați-i să se călească la foc mic.

Nu trebuie să puneți ulei în primă fază, deoarece dovleceii vor lăsa zeamă sub influența aburilor fierbinți. Întoarceți-i ocazional cu o paletă.

Practic, dovleceii se vor fierbe la aburi. Când s-au înmuiat puțin, se adaugă uleiul de măsline și sare, după gust.

Amestecați și lăsați 2-3 minute, fără capac. Amestecați des, ca să se rumenească uniform.

După 3 minute, puneți boiaua de ardei.

Mai lăsați puțin și adăugați mărarul tocat fin. Amestecați ușor și stingeți focul.

Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați cățelul de usturoi dat prin presă și amestecați. Dacă vă place mai picant, mai puneți usturoi.

Lăsați dovleceii căliți să se răcorească 2-3 minute. Transferați-i apoi pe un platou și nivelați puțin deasupra.

Turnați pe toată suprafața lor sosul de iaurt cu usturoi.

Sosul de iaurt este opțional, însă completează foarte bine rețeta. Este acel „ceva” care transformă o mâncare banală într-un preparat deosebit.

Dovleceii căliți cu mărar, iaurt și usturoi pot fi serviți la orice oră din zi, fie dimineață, prânz sau seară.

Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete inedite cu dovlecei.

Alte rețete cu dovlecei

Salată turcească de morcov, dovlecei, iaurt și nuci

Ciorbă de dovlecei, dreasă cu ou și iaurt

Dovlecei gratinați cu cașcaval

Pește cu dovlecei în sos alb – o delicatesă sănătoasă!

Rețetă preluată din: EBRULİ MUTFAĞIM11 LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ, Ai gătit vreodată dovleceii așa? https://www.youtube.com/watch?v=bo6txMROTpg&ab_channel=EBRUL%C4%B0MUTFA%C4%9EIM11LEZZETL%C4%B0YEMEKTAR%C4%B0FLER%C4%B0

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.