3 salate de legume cu iaurt – ieftine, ușoare, sățioase

Știți ce salate gustoase puteți pregăti din legume călite și iaurt?

Sunt ideale pentru perioada verii. Puteți folosi dovlecei de sezon, morcov, sau chiar morcov, țelină sau sfeclă.

3 salate de legume cu iaurt

3 salate de legume cu iaurt: Marco Verch Professional Photographer

Aveți nevoie de un singur pahar de iaurt pentru a pregăti o astfel de salată.

După cum veți vedea, iaurtul înlocuiește foarte bine maioneza, fiind mult mai ușor, savuros și dietetic.

Aceste trei salate cu iaurt pot fi servite ca aperitve la o masă festivă.

Sau le puteți pregăti separat, în zile diferite, pentru alternarea legumelor și a gusturilor.

Sunt deosebit de ușoare, sățioase și savuroase. Conțin ingrediente ieftine, ușor accesibile. Sunt șanse mari să le aveți deja în casă.

3 salate de legume cu iaurt

Iaurtul folosit la aceste salate trebuie să fie simplu, fără zahăr, fructe sau alte adaosuri.

Ideal ar fi să folosiți iaurt de casă. Dacă are multă zeamă, lăsați-l la scurs într-o sită.

În caz contrar, vă sugerăm să optați pentru un iaurt cremos, fără mult zer, cum este cel grecesc.

Salată de morcov cu iaurt – rețetă

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 200 g de iaurt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • pătrunjel verde
  • semințe de susan rumenite

Mod de preparare

Curățați morcovii de coajă. Spălați-i și dați-i prin răzătoare mare. Puneți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la încins.

Adăugați morovul ras și cățelul de usturoi întreg. Căliți-le timp de 5 minute, amestecând deseori cu o paletă. Spre sfârșit, puneți puțină sare.

Transferați compoziția de morcov într-un bol. Până se răcește, pregătiți dressing-ul salatei.

Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați cățelul de usturoi (zdrobit cu dosul unei lingurițe) și puțină sare. Amestecați.

Adăugați celelalte 2 linguri de ulei în compoziția de morcov, puțină sare și amestecați.

Puneți morcovul peste iaurt și omogenizați.

Mutați salata de morcov și iaurt pe o farfurie întinsă. Nivelați cu dosul lingurii și creați un șanț de jur împrejur.

În acea adâncitură presărați semințele de susan rumenite 1-2 minute în tigaie. Decoprați cu pătrunjel verde.

Citește și – Salată turcească de morcov, dovlecei, iaurt și nuci

Salată de țelină cu nuci și iaurt – rețetă

Ingrediente

  • ½ țelină mare (sau 1 țelină mică)
  • 200 g de iaurt
  • 2 mâini de miez de nucă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de tahini (sau unt de arahide)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • piper negru măcinat, după gust
  • fulgi de ardei sau boia

Mod de preparare

Curățați țelina de coajă și dați-o prin răzătoarea cu găuri mari.

Tocați miezul de nucă la cuțit, grosier. Puneți-l în tigaie, pe foc. Amestecați cu lingura, să nu se ardă.

După ce s-a rumenit puțin, adăugați țelina rasă. Puneți 2 căței de usturoi întregi și 2 linguri de ulei de măsline. Presărați sare.

Amestecați și lăsați țelina la călit 2 minute, amestecând des.

Între timp, amestecați iaurtul cu tahini într-un bol încăpător. Adăugați cei doi căței de usturoi căliți, dați prin presă. Puneți sare și piper, după gust. Omogenizați.

Adăugați amestecul de țelină și nucă și amestecați ușor.

Nivelați salata pe o farfurie. Creați o adâncitură de jur împrejur, ca la hummus. Turnați ulei de măsline și presărați piper și fulgi de ardei sau boia.

Puteți decora salata de țelină, nuci și iaurt cu fistic mărunțit sau cu miez de nucă.

Citește șiSalată de dovlecei și iaurt scurs – ieftină, dietetică, savuroasă

Salată de dovlecei, morcov și iaurt – rețetă

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 mâini de nuci (alune sau caju)
  • 200 g de iaurt
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • mărar verde
  • fulgi de ardei iute
  • 1 linguriță de sare
  • opțional: 1 lingură de maioneză

Mod de preparare

Curățați dovlecelul și morcovul de coajă. Spălați-i bine și dați-i prin răzătoarea mare.

Puneți nucile la rumenit într-o tigaie încinsă. După câteva minute, adăugați dovlecelul și morcovul ras.

Turnați uleiul de măsline. Puneți acum și cățeii de usturoi, întregi.

Amestecați ușor și lăsați-le la călit circa 7 minute, sau până se înmoaie. Presărați sare.

Amestecați iaurtul cu maioneza (dacă folosiți), mărarul tocat mărunt, sarea, usturoiul călit zdrobit și piper.

Puneți amestecul de legume și nuci peste iaurt și amestecați ușor.

Decorați deasupra cu ulei și fulgi de ardei.

Lăsați salatele să stea la rece o oră înainte de a le servi. Gustul va fi mult mai bun.

Citește și – Salată de broccoli, măr și iaurt

Sursă articol: Wie man kocht, 3 Rețete cu iaurt, din ingrediente ieftin: https://www.youtube.com/watch?v=XgKZX4cM1rA&ab_channel=wiemankocht

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.