SALATĂ de CASTRAVEȚI cu MĂRAR și USTUROI – utilă în detoxifiere și scăderea în greutate

Iubitorilor de salate le prezentăm o rețetă simplă, inspirată din mediul mănăstiresc, care conține doar 3 ingrediente de bază: castraveți verzi, mărar și usturoi.

Salatele ne ajută să consumăm mai multe legume și verdețuri într-un mod plăcut și sănătos. Ele sunt extrem de utile pentru cruțarea organismului și curățarea lui de toxine, mai ales la ieșirea din iarnă. Nu în mod întâmplător Postul Sfintelor Paști a fost rânduit la început de primăvară, când în natură abundă verdețurile și zarzavaturile.

Salata de castraveti cu marar si usturoi

_

Beneficiile consumului de castraveți

Castraveții sunt legume sărace în calorii și bogate în apă și fibre. Din acest motiv sunt indicate în curele de slăbire și de detoxifiere. Fibrele ajută la eliminarea deșeurilor din intestin și a excesului de colesterol, combat constipația și oferă protecție împotriva cancerului de colon.

Totodată, castraveții sunt o sursă bună de minerale. Conțin potasiu – important pentru o tensiune arterială bună și un ritm cardiac stabil -, magneziu, fier, fosfor, mangan, calciu și zinc.

În aceste legume savuroase găsim de asemenea antioxidanți importanți, precum vitamina C, vitamina A, beta-caroten, alfa-caroten, zeaxantină și luteină – benefice pentru vedere.

Cel mai abundent nutrient din castraveți este vitamina K – necesară pentru rezistența oaselor și prevenirea daunelor neuronale la nivelul creierului persoanelor cu Alzheimer.

Salată de castraveți și mărar – rețetă

Ingrediente

• 3-4 castraveți mici
• 2 linguri de mărar verde tocat mărunt
• 2 linguri de oțet sau suc de lămâie
• 2-3 căței de usturoi
• sare după gust

Preparare

În cazul în care castraveții sunt naturali (bio), îi puteți folosi cu tot cu coajă. În caz contrar, se recomandă decojirea lor. Tăiați-i rondele subțiri sau cubulețe și puneți-i într-un castron. Zdrobiți cățeii de usturoi, tocați mărarul fin și adăugați peste castraveți.

Presărați sare și stropiți cu oțet sau suc de lămâie. Amestecați bine și lăsați salata să stea câteva minute, apoi o puteți servi.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’5756, 5550′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. Nutrition and You, „Cucumber nutrition facts”: https://www.nutrition-and-you.com/cucumber.htl
2. Tudor Osiac, „Salată de castraveți verzi cu mărar”, Sănătate cu mâncăruri de la mănăstiri din muntele Athos și din România, Editura Evanghelismos, București, 2014, p. 67

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.