Cura cu suc de castravete – pentru detoxifiere, pietre la rinichi, gută, obezitate, diabet și cosmetică

Castravetele este unul din cele mai hidratante și curățitoare alimente. Beneficiile sale sunt atribuite în mare parte proprietăților diuretice și depurative.

Conține în proporție de 95% apă. Diverși autori îl recomandă în curățarea organismului de toxine.

Cura cu suc de castravete - pentru detoxifiere, pietre la rinichi, guta, obezitate, diabet, cosmetica

Suc de castravete – detoxifiere, pietre la rinichi, guta, obezitate, diabet: Jcomp – www.freepik.com

Cura cu suc de castravete

Castravetele este deosebit de benefic sănătății. Ajută în detoxifiere, litiază urică, diabet, obezitate, cosmetică.

Hidratarea organismului

Castravetele este foarte hidratant. Nu este întâmplător că el apare în sezonul estival, când pierdem multă apă prin transpirație.

În ciuda faptului că în alcătuirea sa intră foarte multă apă, nu este complet lipsit de valoare nutritivă.

Apa pe care o conține poate fi considerată un nutrient important, care ajută la buna hidratare a organismului.

Dr. Marc Bosquet menționează de asemenea că este o sursă bună de vitamima C.

Conținutul de sulf și mucilagii îl recomandă în paratiroidă și colibaciloză.

Detoxifiere

Castravetele purifică și drenează organismul.

Poate fi consumat ca atare, însă efectul detoxifiant este mult mai bun dacă se administrează sub formă de suc.

Se consumă 2-3 pahare cu suc în fiecare zi.

Citește șiSucul de castraveți– scade tensiunea, combate cancerul și ajută la slăbit

Litiază urinară

Sucul de castravete favorizează eliminarea toxinelor și a apei din corp.

Dar totodată, ajută și la dizolvare a acidului uric și a uraților.

De aceea academicianul Ovidiu Bojor îl prescrie în litiaza urică și artrite.

Sucul de castravete este și mai eficient dacă se asociază cu suc morcov și ridiche (sau sfeclă). Acest cocktail are o acțiune puternică de mărunțire a pietrelor.

Dacă se dorește dizolvarea pietrelor la rinichi, se amestecă 300 ml de suc de castravete cu 100 ml de ridiche neagră și 1 lingură de miere. Acest suc se administrează zilnic, timp de o lună.

Pe durata curei cu suc se recomandă abordarea unei diete fără carne și lactate.

Castraveții sunt de asemenea un laxativ blând și un calmant al colicilor intestinale.

Gută

Datorită efectului de eliminare a cristalelor de acid uric, castravetele poate fi util în gută.

Se poate consuma între 300 și 500 ml de suc de castravete pe zi. Cura durează 30 de zile și are efecte depurativ.

Citește șiApa de castraveți – benefică pentru slăbit și detoxifiere

Obezitate și diabet

Castravetele este una din legumele cele mai sărace în calorii. Nu conține aproape deloc grăsimi. Este indicat atât în curele de slăbire, cât și în diabet.

În aceste cazuri se poate începe ziua cu un pahar de suc proaspăt de castravete.

Afecțiuni ale pielii

Sucul de castravete nu este benefic doar intern, ci și extern. Este unul din cele mai cunoscuți și eficienți agenți cosmetici naturali.

Estompează ridurile, hidratează și revitalizează pielea obosită. Reduce roșeața, calmează mâncărimile și iritațiile (inclusiv cele oculare).

Curăță și albește pielea de pe față. Este bun și în pecingine.

Poate fi aplicat sub formă de felii (rondele) proaspăt tăiate. Sau se pot face loționări ale tenului cu suc proaspăt (ajută în dermatoze și tenul gras).

Contra ridurilor, se poate amesteca puțină cremă de față cu castravete ras. Se aplică pe față și se lasă să acționeze câteva minute.

Cum se obține sucul de castraveți

Sucul de castravete se obține cu ajutorul storcătorului electric.

În lipsa unui astfel de aparat, castravetele se dă prin răzătoare sau se pasează cu blenderul și se stoarce pasta obținută.

Se pot administra zilnic câte 1-2 pahare de suc de castravete pe zi.

Spre deosebire de leguma consumată integral, organismul asimilează nutrienții mult mai rapid, în 20-30 de minute.

Citește și – Castraveții previn deteriorarea memoriei

Surse articol:

1. Marc Bosquet, Castravete, 500 de Rețete naturale pentru sănătate și frumusețe, Editura Nicol, București, 2014, p. 31
2. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Castravetele, Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, București, pp. 119-120
3. Enciclopedia Plantelor de Leac, Castravete, p. 26

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.