CASTRAVEȚII previn deteriorarea MEMORIEI

Potrivit unui studiu recent, consumul de castraveți ar putea ajuta la conservarea memoriei și la prevenirea bolii Alzheimer.

Cercetătorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA susțin că degradarea memoriei nu trebuie privită ca o consecință firească a procesului de îmbătrânire. La fel ca orice alt organ din corp, creierul are nevoie de o hrană corespunzătoare pentru a funcția la nivel maxim, până la o vârstă înaintată.

castravetii previn pierderea memoriei

Cercetătorii au descoperit un compus antioxidant numit fisetină, regăsit în castraveți și în căpșuni, care poate preveni pierderea progresivă a memoriei.

Studiul lor a fost realizat pe șoareci care prezentau simptome de Alzheimer, inclusiv pierderea memoriei. Fisteina a stopat procesul de pierdere a memoriei, în ciuda formării continue a plăcilor de amiloid – proteine din creier asociate cu apariția bolii Alzheimer. Cercetătorii cred că acest flavonoid ar putea avea efecte asemănătoare și la oameni.

O descoperire mult mai interesantă a fost că fisetina a îmbunătăți memoria chiar și la animalele sănătoase, fără nici un semn de Alzheimer.

Castraveții protejează creierul de inflamații

Castraveții ne pot aduce mult mai multe beneficii la nivel cerebral. Datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatoare, fisetina protejează neuronii din creier și celulele nervoase de deteriorarea asociată vârstei înaintate. Mai mult, acest flavonoid susține inclusiv procesul de învățare.

Alte beneficii ale castraveților

Pe lângă faptul că previn declinul cognitiv, castraveții ne pot apăra și de cancer și boli inflamatorii. Conțin flavonoide, tanini, triterpeni și lignani, care reduc riscul cancerului de sân, de prostată și ovarian.

Sunt de asemenea bogați în vitamine din complexul B, care combat stresul și anxietatea. Conțin calciu și fibre, potasiu, vitamina C, magneziu și mangan. Coaja și semințele castraveților conțin beta-caroten.

Castraveții pot fi consumați ca atare, cruzi sau murați. Pot fi adăugați în salate sau pot fi administrați sub formă de suc (în combinație cu spanac, pătrunjel, țelină, măr, morcov etc).

Sursă articol: http://www.naturalhealth365.com/memory-loss-health-benefits-of-cucumbers-1744.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Eu îmi prepar acest suc foarte des.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.