APĂ de CASTRAVEȚI pentru SLĂBIT și DETOXIFIERE

O rețetă foarte populară de slăbit este apa de castraveți. Principalele beneficii ale acestei licori sunt detoxifierea și hidratarea corpului. Scăderea ponderală este un beneficiu secundar potențial.

Apa de castravete este un fel de limonadă la care se adaugă felii de castravete proaspăt. Se lasă la infuzat câteva ore la rece, după care se consumă ca atare.

Apă de Castraveți

Este îndeosebi recomandată ca băutură răcoritoare și hidratantă în zilele caniculare, când organismul nostru pierde multă apă prin transpirație.

Castraveții conțin apă în proporție de 96%. Potrivit unui studiu din 2009, realizat de cercetătorii de la Universitatea Aberdeen Medical School, castravetele este de 2 ori mai eficient în hidratarea organismului decât un pahar cu apă simplă.

Acest lucru se explică prin faptul că fructele și legumele cu un conținut ridicat în apă sunt de asemenea bogate în săruri minerale, aminoacizi și zaharuri naturale, care se pierd prin efort intens sau exerciții fizice.

Cercetătorii au descoperit că o combinație între castravete și pepene (sub forma unui suc) este mai eficientă decât băuturile sportive – bogate în calorii, arome artificiale, îndulcitori și alți compuși dăunători.

Când suntem bine hidratați ne simțim de asemenea sătui. Mulți dintre noi confundăm adesea senzația de sete cu cea de foame și în loc să ne hidratăm, mâncăm alimente solide.

Castraveții conțin mulți compuși antioxidanțibeta-caroten, vitamina C, mangan, molibden și flavonoide.

Antioxidanții combat efectele distructive ale stresului oxidativ produs de radicalii liberi asupra celulelor organismului. Au fost asociați cu dezvoltarea multor boli cronice: cancer, diabet, boli cardiovasculare, Alzheimer, degenerescența maculară.

Castraveții conțin două tipuri de compuși cu proprietăți anticancerigene: cucurbitacine și fisteină (încetinește progresia cancerului de prostată).

Consumul de castraveți are beneficii importante și asupra sistemului cardiovascular prin faptul că previn creșterea tensiunii arteriale.

Sunt o bună sursă de potasiu – un electrolit care reglează cantitatea de sodiu reținută de rinichi. Un nivel ridicat de sodiu și un nivel scăzut de potasiu favorizează apariția hipertensiunii arteriale.

Apă de Castraveți

Apa de castraveți are efecte notabile și la nivelul pielii, acționând din interior spre exterior. Hidratarea optimă a corpului ajută la eliminarea toxinelor și implicit la curățarea pielii.

Vitamina B5 din castraveți este utilă în tratamentul acneei.

Datorită conținutului bogat în vitamina K, susțin și sănătatea oaselor. Această vitamină este importantă pentru formarea de proteine necesare pentru oase, țesuturi și buna coagulare a sângelui.

__________________________________________

Apa de castraveți – Carmen Brumă

Rețeta de apă de castraveți pe care v-o prezentăm este cea recomandată de Carmen Brumă: simplă, sănătoasă și totodată savuroasă.

Ingrediente

• 3-4 castraveți de grădină
• ½ lămâie
• 4-5 frunze de mentă și/sau busuioc
• 1 litru de apă

Preparare

Spălați castraveții, tăiați-i felii și puneți-i într-o carafă sau într-un borcan. Adăugați frunzele de mentă/busuioc și apa. Amestecați și lăsați licoarea la frigider câteva ore. În momentul servirii, adăugați sucul de lămâie proaspăt stors.

__________________________________________

Surse bibliografice:

1. Healthy Eating SF Gate, List of Fruits & Vegetable With a High Water Content: http://healthyeating.sfgate.com/list-fruits-vegetable-high-water-content-8958.html

2. Healhline, 7 Benefits of Cucumber Water: Stay Hydrated and Healthy: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/cucumber-water

3. Realitatea Românească: http://www.realitatearomaneasca.ro/content.php?c=articole&id_categorie=8&articol_id=12097&p=19&article=carmen+bruma+si+secretul+apei+de+castraveti+prin+care+se+mentine+in+forma

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.