5 sfaturi pentru slăbit din medicina indiană (Ayurveda)

Unele persoane vor să slăbească și să scape implicit de grăsimea de pe burtă. Practicienii medicinei Ayurveda au câteva soluții în acest sens.

Recomandările lor sunt simple și ușor de implementat în viața de zi cu zi, de aceea am decis să le împărtășim cu voi.

Este vorba de câteva alimente pe care indienii le folosesc pentru a pierde în greutate. Studiile au demonstrat eficiența lor.

5 sfaturi pentru slabit din medicina indiana (Ayurveda)

5 sfaturi pentru slabit din medicina indiana (Ayurveda): Sketchepedia

5 sfaturi pentru slăbit din medicina indiană 

Grăsimea abdominală excesivă nu afectează doar aspectul fizic al unei persoane, ci și starea ei de sănătate.

Grăsimea acumulată în straturile profunde ale abdomenului este periculoasă deoarece înconjoară organele interne și poate afecta modul în care acestea funcționează.

Grăsimea abdominală se mai numește „grăsime viscerală” sau „ obezitate centrală”. Aceasta este asociată cu un risc crescut de diabet de tip 2, ficat gras non-alcoolic, hipertensiune arterială sau blocaje ale inimii.

Sfatul nr. 1

Imediat după ce vă treziți, beți un pahar mare cu apă caldă sau fierbinte (dacă tolerați). Apa este singurul aliment care are zero calorii.

Potrivit studiilor, apa fierbinte ajută la descompunerea grăsimii acumulate în molecule pe care corpul le arde mai ușor. Apa fierbinte pune sângele și metabolismul în mișcare prin faptul că mărește temperatura corpului.

Apa ajută de asemenea la eliminarea deșeurilor metabolice acumulate în stomac, care dau aspectul unei burți mari (în lipsa grăsimii). Un studiu din 2016 a arătat că apa fierbinte consumată la trezire accelerează eliminarea scaunului.

Pune apă fierbinte într-un termos și ia-o cu tine oriunde mergi. Poți sorbi din ea pe tot parcursul zilei. Dacă o bei între mese ajută la reducerea apetitul pentru alimente nesănătoase.

Totodată, apa caldă diluează toxinele din fluxul sangvin și ajută la eliminarea lor prin urină.

După masă, beți apă cu suc de lămâie. Potrivit studiilor, aciditatea acestuia optimizează digestia carbohidraților.

Sfatul nr. 2

O altă băutură care favorizează reducerea grăsimii abdominale este apa cu suc de ghimbir, aloe vera și amla.

Amla este o pulbere obținută din agrișele indiene. Pulberea de amla se găsește și la noi, în magazinele sau site-urile cu produse naturiste.

Amla conține o cantitate mare de vitamina C, care crește metabolismul și ajută la arderea grăsimii corporale. Studiile au arătat că persoanele care consumă amla zilnic au mai puține pofte alimentare pe parcursul zilei. Este de asemenea o sursă bună de antioxidanți.

Aloe vera este bogat în fibre și ajută la scăderea zahărului din sânge. Gelul de aloe vera contribuie de asemenea la scăderea grăsimii corporale.

Sucul de ghimbir activează metabolismul și crește termogeneza, un proces care ajută arderea grăsimii. Potrivit unui studiu pe șobolani publicat în 2020, ghimbirul alterează intestinul și reduce obezitatea.

Citește și – Omletă și clătită pentru slăbit cu fulgi de ovăz – o rețetă sărată și una dulce

Puneți 4 lingurițe de suc/gel de aloe vera, 1 linguriță de suc de ghimbir și 1 linguriță de pulbere de amla în 100 ml de apă. Amestecați și consumați sucul cu o oră înainte de masa de dimineață.

Dacă nu aveți sau nu găsiți pulbere de amla, o puteți exclude din rețetă. Cura se face zilnic și durează 2 luni până apar rezultate.

Sfatul nr. 3

Orzul este deosebit de bun pentru slăbit. Conține fibre solubile și insolubile. Are potențialul de a reduce colesterolul LDL și zahărul din sânge.

Dizolvă grăsimea de depozit din corp. Din acest motiv este recomandat în limpoame. Prin faptul că reduce nivelul de stres, ajută la controlul apetitului și scăderea în greutate.

Orzul se poate consuma în mai multe forme. Înmuiați orzul în apă și fierbeți-l până se înmoaie. Strecurați apa într-un borcan și adăugați puțină sare și suc de lămâie. Apa de orz poate înlocui ceaiurile sau apa simplă.

Citește și – Salată de broccoli pentru slăbit – rețetă indiană

Un alt mod de a consuma orzul este sub formă de lipii (făcut făină) sau fiert cu legume (la fel ca orezul).

Sfatul nr. 4

La capitolul legume eficiente pentru slăbit, printre cele mai bune recomandări sunt varza, broccoli și conopida.

Legumele crucifere au foarte puține calorii. Conțin în schimb multă apă, fibre, vitamine, minerale, antioxidanți și compuși cu efect detoxifiant și antiinflamator.

Aceste legume ajută la curățarea corpului de toxine și la reducerea apetitului și a numărului de calorii consumate într-o zi.

Citește și – Mâncare de conopidă cu ceapă și turmeric – rețetă indiană pentru slăbit

Pot fi incluse în dietă sub formă de salate, supe sau ciorbe sau tocănițe (călite). Salatele de varză sau broccoli pot fi servite înainte de prânz, iar supele la cină.

Sfatul nr. 5

Tocănițele din leguminoase (dal) sunt consumate de indieni aproape zilnic. Aceștia folosesc linte sau diverse tipuri de fasole.

Rețeta presupune fierberea leguminoaselor cu lapte de cocos, roșii, borș și condimente picante până la o mâncare scăzută.

Fasolea Mung verde integrală, originară din zonele asiatice, este cea mai eficientă pentru slăbit, potrivit Ayurveda.

Are multe fibre și proteine, dar nu încarcă stomacul. Cel mai bun mod de a consuma fasolea mung este în stare încolțită.

Germenii de fasole au mai puține calorii. Spălați și înmuiați fasolea în apă pentru 6-8 ore. Scurgeți apa și înveliți boabele de fasole într-un tifon. Strângeți capetele, legați-le și puneți tifonul într-o oală cu capac, la loc întunecos.

După 10-12 ore veți vedea că fasolea a încolțit. Germenii obținuți se pot adăuga în salate (cu ceapă, roșii, ghimbir ras, suc de lămâie sare,  piper și ulei de susan).

Germenii de fasole trebuie consumați în prima parte a zilei, sau ca gustare, dar nu mai târziu de apusul soarelui.

Nu în ultimul rând, încercați să limitați consumul de zahăr și carbohidrați rafinați dacă vreți să slăbiți. Dieta keto și postul intermitent (pauzele lungi între mese) favorizează arderea grăsimii abdominale.

Sursă articol: Fit Tuber, 5 Amazing foods for fat loss (100% guaranteed): https://www.youtube.com/watch?v=gjYVS8m91UU&ab_channel=FitTuber

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.