Să nu vă îndoiți că ea aude plânsul vostru îndurerat și va veni la voi, alinându-vă suferința

Nimeni dintre pământeni nu ar trebui să se simtă vreodată orfan, singur sau abandonat.

Arhimandritul Chiril Pavlov spune că toți cei care trăim pe pământ avem o Maică iubitoare în ceruri. Este ea plină de lumină și de putere.

Sa nu va indoiti ca ea aude plansul vostru indurerat si va veni la voi

Sa nu va indoiti ca ea aude plansul vostru indurerat si va veni la voi

Ea este singura nădejde a credincioșilor, izbăvirea tuturor celor ce aleargă la ea, de necazuri și nenorociri, izvor al milei și zid nebiruit, mijlocire către Ziditorul, nădejdea neschimbată a credincioșilor, bucuria tuturor celor necăjiți și ocrotitoarea celor obijduiți. Ea mijlocește fără încetare pentru noi în rugăciuni înaintea lui Dumnezeu”.

Mijlocirea Maicii Domnului pentru neamul creștinesc este nebiruită și necontenită. Ea este zid nebiruit, nădejdea celor deznădăjduiți, ea este bucuria tuturor celor necăjiți”.

Nu este suflet de la care să-și întoarcă privirea. Ea stă de-a dreapta Fiului ei în ceruri și se roagă neîncetat pentru noi. Cine poate spune mulțimea lacrimilor pe care le varsă pentru mântuirea noastră!

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu mijlocește chiar și pentru cei afundați în păcate și fără nădejde de îndreptare. Iubirea ei de Maică nu o lasă indiferentă la neputințele și suferințele oamenilor.

Și când suferinți, când sunteți chinuiți, când vă este cu adevărat greu să trăiți, când vă aflați în pragul pieirii, când vă pierdeți nădejdea și cădeți în deznădejde, aduceți-vă aminte că, în ciuda murdăriei, a necurăției vieții voastre, aveți o Maică foarte iubitoare!”

Nu trebuie decât să avem credință în puterea ei și să o chemăm în ajutor.

Să credeți că, îndată ce o veți chema, ea va veni la voi și va veni cu ajutor, cu mângâiere, cu ușurare, cu mântuire!”

Nenumărate sunt darurile Maicii Domnului pentru cei care o cinstesc și se roagă ei. Unora le alină durerea trupului, altor le dă izbăvire din suferința sufletească.

Pe unii îi ridică din patul de boală, pe alții îi cercetează lăuntric cu plâns și pocăință. Pe unii îi luminează la minte, pe alții îi întoarce spre credință.

Numai s-o chemați, numai să-i spuneți cu lacrimi, cu nădejde, cu credință: „Nu avem alt ajutor, nu avem altă nădejde, decât numai pe tine, Stăpână! Tu ne ajută nouă, că întru tine nădăjduim și întru tine ne lăudăm, căci robii tăi suntem, să nu ne rușinăm!”

Cei mai mulți aleargă la limanul liniștit al Macii Domnului când simt o apăsare mare pe suflet, când au o durere cumplită, când trec prin necazuri și încercări copleșitoare.

În toate durerile vieții citirea Paraclisului Maicii Domnului funcționează ca un balsam, ca un medicament.

Să nu vă îndoiți că ea, auzind plânsul vostru îndurerat, va veni la voi, vă va șterge lacrimile, vă va alina suferințele și vă va izbăvi de primejdie, de pieire, de întristarea cea rea și de deznădejde”.

Puterea Maicii Domnului vine din statutul ei de Născătoare a Fiului lui Dumnezeu. Pe ea Dumnezeu a așezat-o mai sus decât toate făpturile pământești.

Ea este mai predus și decât toate puterile cerești, după cum cântă Biserica. O cinstim mai mult decât pe heruvimii și serafimii care stau aproape de tronul dumnezeirii.

Citește și:

Câtă vreme o avem pe Maica Domnului, nu suntem singuri, nu suntem lipsiți de sprijin și ajutor
Rugăciune către Maica Domnului care risipește norii întristării sufletului
Rugăciune către Maica Domnului pentru ieșirea din necaz

Surse articol:

1. Arhimandritul Chiril Pavlov, Maica Domnului, mijlocitoarea rugăciunilor noastre, Doxologia: https://doxologia.ro/maica-domnului-mijlocitoarea-rugaciunilor-noastre
2. Arhimandritul Chiril Pavlov, Maica Domnului, nădejdea celor deznădăjduiți: https://doxologia.ro/maica-domnului-nadejdea-celor-deznadajduiti

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.