Câtă vreme o avem pe Maica Domnului, nu suntem singuri, nu suntem lipsiți de sprijin și ajutor

Maica Domnului este nădejdea cea mare a creștinilor. Nu este orice fel de nădejde, ci o nădejde de mântuire. 

Și ce poate fi mai de preț decât aceasta?

Cata vreme o avem pe Maica Domnului, nu suntem singuri, nu suntem lipsiti de sprijin si ajutor

Cata vreme o avem pe Maica Domnului, nu suntem singuri, nu suntem lipsiti de sprijin si ajutor

Părintele Teofil Părăian spunea că cei care sunt încredințați de ajutorul ei, de ocrotirea și de mijlocirea ei puternică, au un plus de nădejde. Au un plus de ajutor și de bucurie.

Acestea reies din rugăciunea pe care unii creștini o rostesc adesea:

„Toată nădejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, păzește-mă sub sfânt acoperământul tău!”

Maica Domnului este nu doar nădejde de mântuire, ci și ajutătoare grabnică în tot felul de necazuri și încercări concrete. Intervenția ei de la nunta din Cana Galileii arată această preocupare și aplecare a ei spre izbăvirea celor din nevoi.

Un singur cuvânt a adresat către Fiul ei despre situația delicată a nuntașilor – „Nu mai au vin” (Ioan 2, 3) – și nu a fost trecută cu vederea.

Nici nu a fost rugată de nimeni să intervină și nici măcar nu a formulat o cerere propriu-zisă. Ci, sesizând că mirii se află în dificultate, I-a spus Mântuitorului.

În acest chip se roagă și acum pentru noi. Probabil că de multe ori intervine în viața noastră fără ca măcar noi să îi cerem ajutorul.

Maica Domnului este ocrotitoare și acoperământ. „Ne scoate din primejdii, ne apără de rele”. Nu așa cântăm în Biserică?

„Apărătoare Doamnă, pentru biruință mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăvește-ne din toate nevoile ca să strigăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!”

Maica Domnului este refugiul nostru, limanul lin spre care alergăm cu speranță atunci când suntem învăluiți de viforul necazurilor.

Maica Domnului este o mângâiere pentru noi”. Cine nu mai are mamă pe pământ, are o Mamă iubitoare în cer. Ea privește spre toți creștinii cu milă și îndurare, ca spre proprii ei fii. Pentru toți care Îl iubesc pe Fiul ei are inimă de mamă și se apleacă degrabă spre ajutor.

„Câtă vreme ne trăiesc părinții, câtă vreme ne trăiește mama, parcă avem pe cineva. Chiar dacă ne-am putea gândi vreodată că ne-ar părăsi toată lumea, mama nu ne părăsește”.

Maica Domnului este mama noastră, iar Dumnezeu este Părintele nostru. Mântuitorul spune să nu numim tată al nostru pe pământ, căci Tatăl nostru unul este, Cel din ceruri (Matei 23, 9).

Acest lucru îl arată și Proorocul David când zice: „Tatăl meu și mama mea m-au părăsit, dar Domnul m-a luat” (Ps. 26, 16).

Citește și:

Oricât de supărat ar fi Dumnezeu pe noi, Maica Domnului Îl poate îmblânzi
Când toți te-au părăsit, a mai rămas cineva lângă tine: Maica Domnului
Rugăciune către Maica Domnului, ajutătoarea celor neajutorați

Sursă articol: Arhimandritul Teofil Părăian, Maica Domnului e pentru noi acoperământ, nădejde și scăpare, Doxologia: https://doxologia.ro/maica-domnului-e-pentru-noi-nadejde-acoperamant-scapare

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.