Dacă nu ar fi Maica Domnului, lumea aceasta s-ar fi pierdut de mult

Cât poate Dumnezeu prin puterea Sa, atât de mult poate Maica Domnului prin rugăciunea ei, spun părinții bisericii.

Atât de mare este mijlocirea ei încât poate schimba planul lui Dumnezeu.

Daca nu ar fi Maica Domnului, lumea aceasta s-ar fi pierdut de mult

Daca nu ar fi Maica Domnului, lumea aceasta s-ar fi pierdut de mult

Maica Domnului este, de altfel, cea prin care Dumnezeu a putut să-Și împlinească planul de mântuire. Dacă ea n-ar fi avut smerenia să accepte ca Fiul lui Dumnezeu să ia trup din sângiurile sale, omenirea nu ar fi putut fi salvată.

Iată roaba Domnului!” a răspuns ea Arhanghelului Gavriil care a venit să îi aducă bunele vestiri. „Fie mie după cuvântul tău!” Maica Domnului este pentru noi pildă de smerenie, de ascultare și supunere deplină față de voia lui Dumnezeu.

Nu numai că este începutul mântuirii noastre, ci este rugătoare neobosită pentru noi până la sfârșitul veacurilor. Dacă atunci când trăia pe pământ cererile sale avea mare trecere la Fiul ei, cu atât mai mult acum, când șade de-a dreapta tronului Lui în cer. După mutarea ei la cer mijlocește neîncetat pentru toți cei care îi cer ajutorul.

„Dacă nu era Maica Domnului în ceruri, între Sfânta Treime și noi, lumea aceasta se pierdea de mult. Ea pururi stă în genunchi și se roagă Presfintei Treimi”.

Maica Domnului îi ajută nu doar pe cei care strigă către dânsa ziua și noaptea, ci și pe care nu îi cer nimic. La nunta din Cana Galileii nu a rugat-o nimeni nimic, și totuși ea a văzut impasul în care se aflau mirii.

Fără să zăbovească, îndată s-a dus la Fiul ei și i-a spus că nuntașii au rămas fără vin. Nici măar nu L-a rugat să îi ajute, ci doar i-a adus în atenție necazul lor. Atât de mare este puterea cuvintelor ei! Atât de nebiruită este cererea ei!

Cu toate că nu era vremea potrivită să facă minuni, Hristos a săvârșit prima minune la intervenția ei. Aceasta arată că Maica Domnului poate să schimbe planul lui Dumnezeu prin rugăciunile și cererile ei.

„Mult pot sfinții lui Dumnezeu, dar niciunul cât Maica Domnului”.

După Sfânta Treime, cea mai mare în ceruri este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pe ea a așezat-o Dumnezeu mai sus de heruvimi și serafimi și decât toate puterile cerești. De ce? Pentru că ea a purtat în pântece pe Cel Care a făcut pe serafimi și heruvimi și pe toate dintru neființă.

„Să aveți mare evlavie, fraților, la Fecioara Maria! Și fericită este casa și familia aceea care are în casă icoana Maicii Domnului și în fiecare dimineață îi citește Acatistul și cinstitul ei Paraclis și toți știu rugăciuni către Maica Domnului”.

Citește și:

Când aveți o supărare mare, citiți Paraclisul Maicii Domnului – Părintele Cleopa
Câtă vreme o avem pe Maica Domnului, nu suntem singuri, nu suntem lipsiți de sprijin și ajutor
Oricât de supărat ar fi Dumnezeu pe noi, Maica Domnului Îl poate îmblânzi

Sursă articol: Arhimandritul Cleopa Ilie, Cea mai cinstită decât heruvimii, Doxologia: https://doxologia.ro/cea-mai-cinstita-decat-heruvimii

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.