Oricât de supărat ar fi Dumnezeu pe noi, Maica Domnului Îl poate îmblânzi

Maica Domnului este începutul minunilor lui Hristos, iar acest lucru arată cât de nebiruită este mijlocirea ei; cât de puternică este mijlocirea ei, încât poate să schimbe planul lui Dumnezeu.

Orice ar fi hotărât Dumnezeu pentru noi, dacă Maica Domnului intervine, soarta noastră se va schimba.

Oricat de suparat ar fi Dumnezeu pe noi, Maica Domnului Îl poate imblanzi

Oricat de suparat ar fi Dumnezeu pe noi, Maica Domnului Îl poate imblanzi

„Să nu uitați niciodată de Maica Domnului, că mult mai ajută Maica Domnului! Nici nu vă dați seama cât de mult plânge pentru noi și cât de mult are grijă de noi”.

Maica Domnul este cea mai aleasă ființă dintre pământeni. Dumnezeu a rânduit ca ea să crească în „sfânta sfintelor”, acolo unde nu avea voie nimeni să intre și a fost hrănită de îngeri.

„Vă dați seama cine era Maica Domnului? Mintea ei era permanent la Dumnezeu”.

Pentru curăția, smerenia și ascultarea ei, Dumnezeu a învrednicit-o de atâta mărire și slavă, încât este cinstită mai mult decât toate puterile cerești.

Este mai presus de heruvimii și serafimii care înconjoară tronul dumnezeirii. Ea stă de-a dreapta Fiului ei, înduplecând pe Dreptul Judecător prin rugăciunile și lacrimile ei.

„Oricât de supărat ar fi Dumnezeu pe noi, să știți că Maica Domnului poate să Îl îmblânzească”.

Părintele Pimen spune că Dumnezeu nu o poate refuza niciodată pe Maica Sa. Oricât de mult ar greși cineva, dacă se pocăiește și se umilește cu sufletul și cere ajutorul Maicii Domnului, primește numaidecât izbăvire și iertare.

„Să aveți icoana Maicii Domnului în casă, cu Mântuitorul în brațe, candela aprinsă”.

Când plecăm de acasă, să ne facem semnul Crucii și să cerem acoperirea Maicii Domnului: Maica Domnului, ajută-mă! Ai grijă de familia mea, de casa mea”.

Această mică rugăciune nu va rămâne fără efect sau fără rod în viața noastră. Să nu uităm de Maica Domnului nici în timpul zilei. Să cerem adesea ajutorul și izbăvirea ei.

La fel, când ne întoarcem acasă, să sărutăm icoana ei, să-i mulțumim pentru ocrotirea caldă și păzirea noastră nevătămați.

Datorită mijlocirilor neîncetate ale Maicii Domnului mai ține Dumnezeu lumea această decăzută, spune Părintele Pimen.

Cei care nu cred în Maica Domnului ar trebui să se gândească la câte icoane făcătoare de minuni există în lume și chiar în țara noastră.

Cine poate spune toate vindecările și izbăvirile care s-au săvârșit prin mijlocirea ei? Cine poate argumenta împotriva acestor vădite minuni?

„Noi vedem prezența ei aici în Sfântul Munte, prin icoanele ei făcătoare de minuni. Se fac vindecări de cancer și de multe alte boli”.

Maica Domnului este legătura noastră cu cerul. Prin zămislirea cea mai presus de fire care s-a făcut întru ea pământul și cerul s-au unit. „Prin ea a venit mântuirea noastră”.

Așa cum spune în Acatisul Buneivestiri, ea a unit cu Domnul pe cei credincioși. Ea este cheia Împărăției lui Dumnezeu și cea prin care s-a deschis raiul.

Ea este cea prin care noi, oamenii căzuți, ne-am îmbrăcat cu slavă. Maica Domnului este îndrăznirea muritorilor către Dumnezeu și bunăvoirea Lui față de noi, cei păcătoși.

Maica Domnului este podul care trece la cer pe cei de pe pământ. Este scara cerească pe care Însuși Dumnezeu S-a pogorât la noi.

Citește și: Când toți te-au părăsit, a mai rămas cineva lângă tine: Maica Domnului

Surse articol:

1. O Chilie Athonită, Cum trebuie să ne comportăm în Biserică – Părintele Pimen Vlad: https://www.youtube.com/watch?v=yuJLxpyYnEU&ab_channel=OChilieAthonit%C4%83-BucuriidinSf%C3%A2ntulMunte
2. O Chilie Athonită, Credința cu adevărat în Maica Domnului – Părintele Pimen Vlad: https://www.youtube.com/watch?v=-QdZos-CUOc&ab_channel=OChilieAthonit%C4%83-BucuriidinSf%C3%A2ntulMunte
3. O Chilie Athonită, Discriminări unilaterale? – Părintele Pimen Vlad despre Maica Domnului: https://www.youtube.com/watch?v=ziJCNisrDJE&ab_channel=OChilieAthonit%C4%83-BucuriidinSf%C3%A2ntulMunte

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.