Inima Maicii Domnului nu poate refuza nicio rugăciune

Toți marii duhovnici și sfinți au avut o evlavie deosebită la Maica Domnului. O iubeau atât de mult, încât o simțeau ca pe propria lor mamă și chiar mai mult decât atât.

Sfântul Iosif Isihastul se topea de dragoste atunci când săruta icoana ei și se umplea de har.

Inima Maicii Domnului nu poate refuza nicio rugaciune

Inima Maicii Domnului nu poate refuza nicio rugaciune

Arhimandritul Chiril Pavlov vorbește deseori despre ajutorul pe care Preasfânta Născătoare de Dumnezeu îl dă creștinilor din toate timpurile.

Maica Domnului este gata întotdeauna să ne dea ajutorul ei, să ne aline suferințele, să reverse mângâiere în sufletul nostru chinuit, frământat și pârjolit”.

Răspunsul ei este întotdeauna grabnic și nimeni din cei ce o cheamă în ajutor nu rămâne nemângâiat.

Maica Domnului este rugătoare nebiruită și mijlocitoare nerefuzată de către Dumnezeu. Cât poate Dumnezeu să facă în atotputernicia Sa, atât poate Maica Domnului prin rugăciunea ei.

Fiul ei nu-i poate refuza nicio cerere, la fel cum nici inima ei de mamă nu poate trece cu vederea pe nimeni din cei care se roagă ei cu credință.

Maica Domnului duce cererile noastre înaintea Mântuitorului și se pune chezașă pentru noi, dacă găsește la noi inimă înfrântă și smerită.

Apoi ne ia în brațele ei de maică pentru a ne liniști, spune Părintele Chiril. Toți cei care se roagă ei pot da mărturie de starea de pace pe care o primesc după ce citesc un acatist sau un paraclis înaintea icoanei ei. Această mângâiere o dă Precurata celor care se roagă din durerea inimii.

Chiar dacă ea petrece în slava cerească și este slăvită de puterile cerești, nu este lipsită din viața noastră. Arhimandritul Chiril spune că Maica Domnului petrece pururea cu noi, oriunde am fi.

În inima ei de maică nu există „nu” pentru nicio rugăciune, pentru nicio rugăminte! Chiar mai mult decât atât, ca o mamă iubitoare aleargă degrabă către copilașii ei, când aceștia suferă, se chinuiesc și pier”.

Maica Domnului nu este precum mamele pământești. Este plină de har, așa cum spun troparele închinate ei. Ea are putere dumnezeiască să ne ajute în cele mai grele suferințe și necazuri.

Citește și:

Oricât de supărat ar fi Dumnezeu pe noi, Maica Domnului Îl poate îmblânzi
Câtă vreme o avem pe Maica Domnului, nu suntem singuri, nu suntem lipsiți de sprijin și ajutor
Dacă nu ar fi Maica Domnului, lumea aceasta s-ar fi pierdut de mult
Spuneți această rugăciune scurtă către Maica Domnului și vă va acoperi de tot răul

Sursă articol: Arhimandritul Chiril Pavlov, Inima Maicii Domnului nu refuză nicio rugăciune, Doxologia: https://doxologia.ro/inima-maicii-domnului-nu-refuza-nicio-rugaciune

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.