Când norii necazurilor vă împresoară, amintiți-vă că aveți o Maică în cer

Este cu neputință ca cineva dintre pământeni să nu treacă prin dureri și suferințe. Nimeni nu este scutit de necazuri atâta timp cât viețuiește în trup.

Însă depinde cum ne raportăm la ele și cum le depășim. Pentru creștini, dificultățile vieții sunt mai ușor de răbdat prin credință și rugăciune.

Cand norii necazurilor va impresoara, alergati la Maica Domnului

Cand norii necazurilor va impresoara, alergati la Maica Domnului

Credința dă sufletului tărie, iar minții nădejde. Rugăciunea este mijlocul prin care cerem și dobândim de la Dumnezeu cele trebuincioase.

Atunci când norii necazurilor devin tot mai negri și apasă greu asupra noastră, trebuie să ne ridicăm ochii la cer și să ne înseninăm cu gândul că avem o Mamă în cer. Este Maica Domnului, care petrece în ceruri ca o Împărăteasă.

Arhimandritul Chiril Pavlov spune că, atunci când pare că nu mai avem nicio ieșire din situația grea în care ne aflăm, trebuie să aducem aminte de Maica Domnului.

Nu avem un liman mai bun de izvăbire decât Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Ea știe și poate să alunge orice tristețe. Ea șterge lacrimile celor ce plâng și îi ajută să rabde toate nenorocirile cu nădejde.

Este foarte ușor să aluneci în deznădejde atunci când treci prin boli și încercări. Însă nu trebuie să uităm de Maica Domnului și de sfinții care petrec în cer și au putere de mijlocire pentru creștini. Ei sunt gata să ne vină în ajutor, doar să-i chemăm în rugăciune!

Chiar dacă lumea duhurilor este ascunsă de ochii noștri trupești, sfinții, îngerii și Maica Domnului ne văd, ne aud, înțeleg strigarea sufletului nostru.

Mult pot sfinții, dar niciunul cât poate Maica Domnului, spunea Părintele Cleopa Ilie.

Când vă împresoară norii necazurilor astfel încât parcă nicio ieșire nu mai aveți din această situație, amintiți-vă atunci că aveți în ceruri o Maică, pe Împărăteasa Cerurilor”.

Fecioara Maria nu este o femeie oarecare. Ea n-a purtat în pântecele ei un sfânt, ci pe Însuși Fiul lui Dumnezeu, Făcătorul tuturor celor văzute și nevăzute.

Maica Domnului nu se împărtășește de li Dumnezeu precum heruvimii și serafimii, ci în mod direct.

Chemați-o cu credință și ea va veni la voi îndată și vă va izbăvi de rele și nenorociri!

Citește și: Câtă vreme o avem pe Maica Domnului, nu suntem singuri, nu suntem lipsiți de sprijin și ajutor

Surse articol:

1. Arhimandritul Chiril Pavlov, Chemați-o mereu cu credință pe Împărăteasa Cerurilor, Doxologia: https://doxologia.ro/chemati-o-mereu-cu-credinta-pe-imparateasa-cerurilor
2. Arhimandritul Cleopa Ilie, Mult pot și sfinții lui Dumnezeu, dar niciunul cât Maica Domnului, Doxologia: https://doxologia.ro/mult-pot-sfintii-lui-dumnezeu-dar-niciunul-cat-maica-domnului

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.