Cele Mai Bune Fructe Pentru Diabetici

Diabeticii au restricții severe în ceea ce privește alegerea fructelor și legumelor pentru dieta zilnică. Fructele dulci, bogate în zaharuri și legumele care conțin amidon pot crește nivelul de zahăr din sânge și crea hiperglicemie.

Top 7 Fructe Pentru Diabetici
Cele Mai Bune Fructe Pentru Diabetici

Cele Mai Bune Fructe Pentru Diabetici

Alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt cele mai des recomandate pentru diabetici, deoarece acestea eliberează zaharurile în sânge foarte lent și împiedică o creștere bruscă sau acută a glicemiei. Cei care suferă de diabet se pot consola consumând doar anumite fructe care îi ajută atât la menținerea unui nivel glicemic stabil, cât și la menținerea sănătății în general.

1. Mere

Merele sunt fructele perfecte pentru diabetici, recomandate de medicii nutriționiști pentru oamenii de toate vârstele și istoricul de boli. Merele sunt bogate în pectină, o fibră solubilă care ajută la scăderea colesterolului și reglarea nivelurilor de zahăr din sânge. Merele îmbunătățesc digestia, și datorită proprietăților lor antiinflamatorii, îi ajută pe diabetici să se vindece mai repede în cazul unei infecții.

Merele sunt de asemenea o sursă impresionantă de antioxidanți, stimulenți ai sistemului imunitar. Coaja merelor conțin quercetină, un antioxidant care a fost asociat cu o scăderea a riscului de diabet de tip 2, atac de cord, cancer și boli de ochi. Diabeticii pot mânca un măr la micul-dejun, sau între mese. Studiile au arătat că merele, consumate zilnic, pot preveni atacul de cord și bolile de inimă.

2. Avocado

Deși mulți dintre noi nu-l privim ca pe un fruct, deoarece nu este dulce, ci din contră, gras și untos, avocado este o uzină de energie. Faptul că nu este un fruct dulce poate fi un avantaj pentru diabetici.

Fructele de avocado sunt dotate cu o serie de antioxidanți puternici care au capacitatea de a distruge radicalii liberi care cauzează cancerul. Avocado este de asemenea o sursă bună de Vitaminele A, B și C și de proteine.

Textura cremoasă a fructelor de avocado se datorează grăsimilor bune pe care le conțin. Studiile au arătat că un consum regulat de avocado ajută la îmbunătățirea funcției insulinei, reducând astfel nivelurile totale de zahăr de sânge din corp, dar și la creșterea nivelului de colesterol bun. Conținutul de potasiu este important pentru diabeticii care suferă și de hipertensiune.

3. Cireșe

Aceste fructe mici și dulci sunt bogate în fibre și antioxidanți, și au un conținut relativ mic de zahăr. Nutriționiștii le recomandă diabeticilor în cantități moderate și chiar mari, deoarece au un indice glicemic foarte scăzut. Cireșele ajută la stimularea producției de insulină din pancreas, fapt care îl face pe diabetic mai puțin rezistent la insulina din corp. Cireșele conțin puține calorii, și sunt metabolizate rapid.

4. Grapefruit

Este unul din cele mai bune fructe citrice, datorită conținutului de Vitamina C și a proprietăților sale detoxifiante. Grapefruit-ul îmbunătățește sistemul digestiv și ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din corp, în special în cazul diabeticilor.

Grepfruitul conține un flavonoid numit narigenină, care poate crește sensibilitatea corpului la insulină și care ajută la menținerea greutății corporale optime. Acest fruct are un indice glicemic mic și este bogat în fbre solubile, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și scăderea colesterolului. Grapefruit-ul conține pectină în cantități mari, care reduce nivelul de zahăr din sânge. Diabeticii pot consuma câte 2-3 porții de grapefruit pe zi.

5. Acai berry

Diabetul este o boală care afectează circulația sângelui, și poate duce la deteriorarea celulelor și apariția afecțiunilor cardiovasculare. Acai berry sunt o sursă bogată de acizi grași Omega-3, care ajută la creșterea nivelului de colesterol bun din sânge, și la protejarea inimii de daune.

6. Caise

Sărace în carbohidrați, bogate în fibre, cu un conținut mare de Vitamina A, caisele sunt o opțiune excelentă pentru meniul unui diabetic.

7. Prune

Prunele proaspete și prunele uscate sunt un remediu renumit pentru constipație și reglarea funcției sistemului digestiv. Prunele sunt o sursă impresionantă de antioxidanți și fitonutrienți – o prună conține la fel de mulți antioxidanți ca și o mână de afine. Prunele conțin minerale și vitamine esențiale pentru sănătate: fier, potasiu, Vitaminele A, C și E. Un diabetic poate mânca 2 prune pe zi, cu tot cu coajă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.