Cafeaua – Un Leac Anti-Depresiv Pentru Femei

Cercetătorii americani au descoperit în cafea un leac surprinzător împotriva depresiei. Studiul a demonstrat că cei care consumau cafea zilnic experimentau episoade depresive mult mai rar decât cei care nu consumau deloc.

Femeile sunt cele mai predispuse la afecţiuni de natură psihico-emoţională, dat fiind faptul că sunt şi mai sensibile şi stresate în viaţa de zi cu zi. Şi ştim cum reacţionează femeile când sunt neliniştite sau triste: caută să suplinească lipsa de afecţiune sau alte probleme cu dulciuri. Decât să mănânci 2 ciocolate şi să te îngraşi peste noapte, mai bine îţi faci o cafea şi atingi starea bună de spirit pe care o căutai.

Cafeaua – Un Leac Anti-Depresiv Pentru Femei

Ceaşca de cafea este mai mult decât un viciu pentru împătimiţi. Este o desfătare indispensabilă rutinei zilnice, dar şi un leac pentru diabet, boli de inimă şi demenţă. Consumul de cafea sprijină activitatea mentală şi intelectuală, stimuând în acelaşi timp memoria. Este un remediu natural excepţional pentru persoanele de vârsta a III-a, care sunt predispuse la îmbolnăvirea cu maladia Alzheimer.

Beneficiile cafelei sunt datorate nu atât cofeinei, ci mai ales antioxidanţilor conţinuţi. Nu cofeina este cea care previne stările depresive la femei, ci lipsa unor substanţe cu rol protector împotriva radicalilor liberi. Băuturile de tip Coca-Cola conţin cofeină, dar acestea contribuie la instalarea depresiei din cauza îndulcitorilor chimicali.

În momentul în care corpul este slăbit din punct de vedere imunitar, majoritatea bolilor care se lipesc de el creează automat şi efecte negative asupra psihicului. O cană de cafea te poate ajuta să te pui repede pe picioare şi să alungi depresia.

Efectul de îmbunătăţire a stării de spirit produs de cafea se datorează şi hormonilor conţinuţi, care ajută la producerea de noi neuroni. Cafeaua apare în acest context ca o băutură protectoare şi stimulatoare a vitalităţii. Cafeaua este de asemenea indicată femeilor predispuse la accidente vasculare cerebrale.

Pe lângă cafea, există şi alte alimente care pot combate starea de debilitate psihică şi emoţională. De pildă, apa şi citricele sunt vitale pentru tăria fizică şi integritatea ta mentală. Deshidratarea poate slăbi capacitatea minţii de a se concentra şi a sângelui de a circula în condiţii optime.

Consumă iaurturi şi brânzeturi, verdeţuri proaspete şi legume verzi, fructe uscate, cereale, ardei iuţi şi carne de vită.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. la cata cafea beau in veci nu fac depresie si d”aia ma mentin tanara !!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.