Uleiul de măsline – proprietăți și beneficii pentru sănătate

Uleiul de măsline este considerat un alt tip de „aur lichid”, alături de uleiul de argan.

Consumat cu regularitate, uleiul de măsline natural reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi diminuează riscul de deces.

Uleiul de măsline - proprietăți și beneficii pentru sănătate

Uleiul de măsline – proprietăți și beneficii pentru sănătate

 

Ulei de măsline – proprietăţi 

Uleiul de măsline este de fapt suc natural de măsline.

Poate fi consumat ca atare, neprocesat, sau presat, în funcţie de preferinţă. Cel extravirgin este mult mai eficient pentru sănătate.

Dintre toate uleiurile, uleiul de măsline conţine cea mai mare cantitate de grăsimi monosaturate, Omega-3 şi Omega-6.

Conţine vitaminele A, B1, B2, C, D, E şi K.

Beneficiile uleiului de măsline

Cercetătorii au descoperit că uleiul de măsline aduce multe beneficii asupra organismului uman. Acţionează ca un balsam pentru stomac şi previne imflamarea vaselor de sânge.

• protejează sistemul cardiovascular
• scade tensiunea arterială
• previne apariţia bolilor de inimă
• scade colesterolul rău şi creşte colesterolul bun
• reglează tranzitul intestinal
• previne apariţia ulcerului gastro-duodenal şi gastrita
• stimulează secreţia bilei
• previne apariţia calculilor biliari
• ajută la formarea hormonilor pancreatici
• previne diabetul zaharat
• previne apariţia cancerului
• previne boala Alzheimer

Leacuri cu ulei de măsline

1. Uleiul de măsline tratează durerile de urechi. Se aplică o bucăţică de vată înmuiată în ulei de măsline pentru eliminatea durerii.

2. Uleiul de măsline vindecă arsurile. Se face un preparat dintr-o lingură de ulei de măsline şi un albuş de ou şi se aplică pe locul afectat pentru calmare.

3. Uleiul de măsline alungă tusea de noapte. Se ia o linguriţă de ulei de măsline înainte de culcare. Funcţionează bine şi împotriva sforăitului.

4. Uleiul de măsline albeşte dinţii. Se fac clătiri ale gurii cu ulei de măsline pentru eliminarea toxinelor şi pentru înlăturarea petelor de pe dinţi. Este un remediu excelent pentru igiena orală şi pentru albirea naturală a dinţilor.

5. Uleiul de măsline tratează acneea şi pielea sensibilă. Se pune ulei de măsline pe o dischetă de bumbac sau pe o bucăţică de vată, şi se masează locul afectat prin mişcări circulare. Are un efect natural de curăţare. Uleiul de măsline se poate folosi şi pentru hidratarea pielii. Antioxidanţii conţinuţi au efect anti-îmbătrânire.

6. Uleiul de măsline hidrateată părul. Se poate folosi sub fomă de balsam, sau măşti pentru păr cu gălbenuş de ou şi alte plante medicinale.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.