Scorțișoară capsule – scad zahărul din sânge, colesterolul și trigliceridele, îmbunătățesc digestia
Scorțișoara este una din cele mai bune surse de antioxidanți, cu putere medicinală nebănuită. Din păcate, o folosim prea puțin.
Dacă vreți să profitați din plin de beneficiile acestei plante, vă recomand să faceți o cură cu scorțișoară capsule.
Cuprins
Scorțișoara adevărată vs. scorțișoara chinezească
Vă prezint un produs 100% organic și autentic. Este vorba despre un supliment natural pe bază de scorțișoară Ceylon, din India.
Scorțișoara adevărată este scorțișoara indiană, originară din Sri Lanka (scorțișoară Ceylon). Aceasta se găsește doar la magazinele naturiste.
Ceea ce vedem noi în magazinele alimentare nu este scorțișoară autentică, ci o scorțișoară chinezească (scorțișoară Cassia).
De ce să iei scorțișoară capsule
Cei mai mulți dintre noi folosim scorțișoara ca mirodenie în deserturi și băuturi, adică în cantități foarte mici.
Pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice, este indicat să consumăm scorțișoară capsule.
Se iau câte 1-2 capsule, de 2 ori pe zi. Administrarea se face pe o durată de cel puțin 3 luni.
Beneficii și indicații terapeutice
Scorțișoara capsule este benefică în primul rând pentru sănătatea metabolică.
Acest supliment este indicat în mod special persoanelor care au diabet, prediabet, rezistență la insulină sau glicemii mari.
Scorțișoara ajută la reglarea nivelului de glucide din sânge. Totodată, susține echilibrul metabolic.
Scorțișoara scade zahărul din sânge, colesterolul, trigliceridele
Un studiu apărut în jurnalul „Clinical Care” a confirmat beneficiile consumului de scorțișoară la pacienții cu diabet de tip 2.
Cei 60 de participanți au fost împărățiți în 3 grupuri, fiecare primind o doză diferită de scorțișoară – 1, 3 și 6 g pe zi, sub formă de capsule.
Tratamentul a durat 40 de zile. Rezultatele au arătat că toate cele trei doze de scorțișoară au redus glucoza serică a jeun, trigliceridele, colesterolul LDL și colesterolul total.
Autorii acestui studiu spun că introducerea capsulelor cu scorțișoară în dieta persoanelor cu diabet de tip 2 poate reduce factorii de risc asociați cu diabetul și bolile cardiovasculare.
Consumată zilnic, scorțișoara contribuie la îmbunătățirea digestiei.
Combate infecțiile bacteriene
Nu în ultimul rând, trebuie menționată activitate antimicrobiană vastă a acestei plante.
Scorțișoara combate o multitudine de bacterii, virusuri și ciuperci. Poate preveni inclusiv infecțiile bacteriene rezistente la antibiotice.
Compușii săi inhibă creșterea bacteriilor prin mai multe mecanisme:
- distruge membrana celulară
- alterează profilul lipidelor
- inhibă diviziunea celulară și formarea de biofilme
Citește și:
Surse articol:
1. G. Vasconcelos, J. Croda, S. Simionatto, Antibacterial mechanisms of cinnamon and its constituents: A review, Microbial Pathogenesis, Volume 120, 2018, Pages 198-203, ISSN 0882-4010, https://doi.org/10.1016/j.micpath.2018.04.036 (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0882401018305667)
2. Diabetes Care2003;26(12):3215–3218: https://diabetesjournals.org/care/article/26/12/3215/21858/Cinnamon-Improves-Glucose-and-Lipids-of-People