Puterea medicinală a scorțișoarei – diabet, demență, memorie, inflamații, colesterol

Scorțișoara este una din cele mai valoroase mirodenii. Pentru lumea antică, era deopotrivă condiment, remediu și aromă parfumantă.

Studiile recente arată că această plantă are un potențial terapeutic remarcabil.

Puterea medicinala a scortisoarei

Puterea medicinala a scortisoarei

Scorțișoara – o mirodenie vindecătoare

Potrivit datelor clinice, scorțișoara poate ameliora boli grave, precum diabet, Parkinson, cancer colorectal, cancer cervical, inflamații sau carii dentare.

Sunt foarte multe studii făcute pe scorțișoară și beneficiile ei. O recenzie din 2014 a scos la iveală câteva afecțiuni în care scorțișoara poate avea efect pozitive:

  • diabet
  • probleme de memorie
  • dificultăți de învățare
  • inflamații
  • demență
  • Parkinson
  • tulburări neurologice
  • afecțiuni cardiovasculare
  • colesterol crescut
  • carii dentare, placă bacteriană dentară
  • infecții cu E. coli
  • cancer colorectal
  • cancer cervical

Ce conține scorțișoara

Scorțișoara conține mai multe substanțe cu efect medicinal: cinamaldehida, acid cinamic, cinamat, procianidine, eugenol, quercetină, kaempferol, catechine.

Principalii compuși activi, care o fac eficientă împotriva bolilor sunt:

  • eugenol
  • oxid de carifilen
  • acetat de bornil
  • alfa-cubeben
  • terpinolen
  • borneol
  • cariofilen
  • nerolidol
  • alfa-terpineol
  • alfa-tujen

Scorțișoara a dovedit cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate cele 26 de condimente testate în acest studiu. Antioxidanții sunt cruciali pentru combaterea bolilor.

Scorțișoara este antimicrobiană, antifungică și antidiabetică, antiinflamatoare, anticancerigenă, neuroprotectoare și anticancerigenă.

De care scorțișoară trebuie să cumpărați

Indienii folosesc scorțișoara nu doar în preparatele și băuturile dulci, ci și la aromatizarea cărnii, legumelor, orezului sau tocănițelor.

Nu vă temeți să includeți scorțișoara mai des în dietă. O puteți combina cu alte mirodenii sau condimente. Puteți să o puneți în ceai sau cafea.

Trebuie să știți că există două tipuri de scorțișoară în comerț. Unul este scorțișoara chinezească (Cassia), care se găsește în magazinele alimentare. Aceasta crește în sudul Chinei și este  mai ieftină.

Celălalt tip este scorțișoara indiană (Ceylon), care se vinde doar în magazinele naturiste. Ea crește în sudul Indiei și este considerată „adevărata” scorțișoară (Cinnamomum verum). Asigurați-vă că scrie acest detaliu pe pachet / pungă.

Scorțișoara Ceylon este mai bună pentru uz intern, deoarece are o cantitate mai mică de cumarină. În doze mari, cumarina poate afecta ficatul.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Beți ceai de scorțișoară, ajută la slăbit! Scade colesterolul și zahărul din sânge, greutatea și grăsimea corporală
Scorțișoara – leac tradițional pentru răceală, infecții, gaze, diabet
Scorțișoară cu miere – antidotul zilnic al îmbătrânirii și îmbolnăvirii
Scorțișoara are triplă acțiune în diabet – dr. Virginia Faur

Sursă articol: Dr. Joseph Mercola, Cinnamom health benefits proven: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/06/12/cinnamon-health-benefits.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&sd=20201112&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art3HL&cid=20240612_HL2&foDate=false&mid=DM1581629&rid=45029693

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.