Scorțișoara are triplă acțiune în diabet – dr. Virginia Faur

Un ingredient care îți poate fi de mare ajutor dacă ai diabet este scorțișoara.

Această mirodenie are proprietăți antidiabetice dovedite științific. Totodată, preîntâmpină multe din problemele care apar din cauza excesului de glucoză din sânge.

Scortisoara are tripla actiune in diabet - dr. Virginia Faur

Scortisoara are tripla actiune in diabet – dr. Virginia Faur

Scorțișoara – triplă acțiune în diabet

Dr. Virgina Faur spune că scorțișoara acționează împotriva diabetului pe 3 căi.

1. În primul rând, reduce nivelul de zahăr din sânge. Scăderea glicemiei cu scorțișoară a fost demonstrată în studii.
2. În al doilea rând, stimulează secreția de insulină din pacreas și totodată are un efect reglator în această privință.
3. În al treilea rând, reduce insulinorezistența, adică face corpul mai sensibil la insulină.

Medicul merge și mai departe și spune că scorțișoara poate reduce medicația la pacienții cu diabet de tip 2. Mai exact, această mirodenie îi poate ajuta să scadă doza zilnică de medicamente.

Medicii asiatici prescriu scorțișoara inclusiv bolnavilor de diabet 1. În cazul lor, scorțișoarea ajută la reducerea dozelor de insulină.

Ce proprietăți are scorțișoara

Scorțișoara este antiinflamatoare, antivirală și antimicrobiană. Combate inclusiv creșterea excesivă a Candidei albicanis și previne infecțiile fungice.

Scorțișoara este un agent anticancerigen puternic.

Citește și – 1/2 linguriță scorțișoară pe zi reduce glicemia, colesterolul și trigliceridele

Planta se remarcă însă prin efectele sale antidiabetice uimitoare. Compusul principal din scorțișoară, este cinemaldehida.

Scorțișoara previne complicațiile diabetului

În ambele tipuri de diabet, scorțișoara previne apariția complicațiilor asociate cu această boală.

Datele din ultimele studii sunt uluitoare în ceea ce privește beneficiile pe care acest condiment îl are în diabet.

Scorțișoara protejează ochii, rinichii, vasele de sânge și nervii la diabetici

Sunt două beneficii majore pe care scorțișoara le are în diabet și din care derivă celelalte beneficii:

⇒ Scade rezistența la insulină
⇒ Crește sensibilitatea la glucoză

Aceste două acțiuni ajută la prevenirea bolilor adiacente diabetului.

Citește și – Abdomen plat în 5 zile cu ceai de turmeric, scorțișoară și ghimbir

Patru organe principale au de suferit în diabet: ochii, rinichii, vasele de sânge și nervii.

Bolnavii de diabet sunt predispuși la retinopatie diabetică, boli cardiovasculare, neuropatie diabetică și nefropatie diabetică.

Scorțișoara protejează rinichii

Dacă ai un nivel crescut de zahăr în sânge și iei scorțișoară, rinichii beneficiază de o protecție suplimentară.

Diabetul este una din cauzele principale ale insuficienței renale.

Zahărul oxidează vasele de sânge și rinichii – filtrul principal al sângelui.

Scorțișoara previne neuropatia periferică

Diabetul distruge capilarele și nervii. Studiile arată că scorțișoara previne apariția neuropatiei periferice.

Excesul de glucoză provoacă procese inflamatorii în sistemul vascular.

Scorțișoara protejează ochii

Scorțișoara poate reduce riscul de cataractă la bolnavii de diabet. Această boală este cauza nr. 1 a orbirii.

Împiedică acumularea de grăsime 

Scorțișoara remediază și alte probleme corelate cu diabetul.

Unul din ele este scăderea riscului de ficat gras nonalcoolic. Prin faptul că reduce glucoza și insulina din sânge, scorțișoara împiedică acumularea de grăsime în ficat.

Citește și – Scorțișoara ajută corpul să ardă depozitele de grăsime

Totodată, scorțișoara ajută la scăderea grăsimilor din sânge (colesterol și trigliceride) și reduce inflamația din creier.

Cum se administrează scorțișoara

Ceai de scortisoara

Ceai de scortisoara

Tipul corect de scorțișoară recomandat pentru un consum regulat sau în scop terapeutic este scorțișoara indiană (Ceylon) și nu cea chinezească (Cassia).

Scorțișoara chinezească se vinde în magazinele alimentare, în timp ce scorțișoara indiană se găsește doar la magazinele naturiste.

Dacă aveți diabet și vreți să consumați scorțișoară, o puteți adăuga în ceașca de cafea sau în ceai.

Se poate pune în diferite deserturi. Există și capsule cu scorțișoară.

Pulberea de scorțișoară se consumă în doze de 1 vârf de cuțit, de 3 ori pe zi.

Ceaiul se prepară din ½ linguriță de scorțișoară și 250 ml de apă. După ce fierbe un minut, se stinge focul și se lasă la infuzat un sfert de oră.

Precauții și contraindicații

Consumați scorțișoara în cantități mici și pe perioade scurte de timp dacă aveți probleme cu ficatul.

Administrarea excesivă poate provoca toxicitate hepatică.

Este contraindicată în doze mari și pe perioada sarcinii.

Surse articol:

1. Dr. Eric Berg, Take one teaspoon of this spice to fix your diabetes: https://www.youtube.com/watch?v=pGS-jZCuSK4&t=23s&ab_channel=Dr.EricBergDC
2. Dr. Virgina Faur, Scorțișoara, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 42, 10 decembrie 2021 – 10 februarie 2021, Editura Lumea Credinței, pp. 56-58

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.