Cojile fructelor și legumelor sunt cele mai valoroase deșeuri alimentare. Pentru mulți dintre noi acestea nu au mare însemnătate, de aceea le aruncăm la coșul de gunoi. Puțini știu că din ele putem obține produse extrem de utile în gospodărie. […]
Sfaturi si Idei
Știai că poți să crești usturoi verde în apă, din usturoi încolțit? Ghid pas cu pas
Usturoiul este unul din condimentele preferate ale românilor. Este de nelispit de la mesele bogate în carne, proteine și grăsimi. În ultimii ani, acest aliment comun a devenit foarte scump. Un kilogram de usturoi a ajuns să coste câțiva lei. […]
Portocali în ghiveci – cum să cultivi un portocal acasă, din sâmburi de portocale, ghid pas cu pas
Arborii fructiferi sunt foarte aspectuoși în ghiveci.Unii îi achiziționează în scop ornamental, alții pentru consumul fructelor. Se găsesc de cumpărat la magazinele specializate de plante, însă au un preț destul de piperat. Vestea bună este că putem cultiva un portocal […]
5 secrete, trucuri și sfaturi pe care nu le știai despre cafea!
Cafeaua este probabil pe primul loc în topul celor mai consumate băuturi din lume. Unii o beau pentru energie, alții pentru aroma ei. Alții chiar o folosesc ca să-și taie pofta de mâncare sau ca laxativ. În acest articol împărtășim […]
Fă-ți sărbătorile mai „ușoare” cu această maioneză fără ulei – identică la gust cu cea tradițională
Maioneza este un ingredient obligatoriu în salatele festive, precum salata Boeuf. Meniurilor de sărbători sunt delicioase, dar și foarte bogate în calorii. Cum ar fi ca anul acesta să încercați să reduceți din calorii preparând o maioneză fără ulei? Da, […]
Cum să faci caș în casă, din lapte de vacă, fără cheag – 2 ingrediente
Cașul se poate obține foarte ușor în casă, din 2 ingrediente. Aveți nevoie de lapte crud și de un acid pentru a iniția procesul de coagulare. Puteți folosi în acest sens oțet de mere sau suc de lămâie. Cum să […]
Cum să faci praf de copt în casă, fără E-uri, aluminiu sau gluten – rețetă simplă, din 2 ingrediente
Puțini sunt cei care citesc eticheta produselor pe care le cumpără. Chiar și cele mai banale produse alimentare conțin aditivi pe care nu am vrea să-i introducem în corpul nostru. Un exemplu elocvent în acest sens este praful de copt. […]
Cum să reduci reziduurile de pesticidele de pe suprafața fructelor și legumelor cu până la 98% – cea mai eficientă soluție
Cei care își doresc să mănânce sănătos sunt sfătuiți să includă mai multe legume, fructe și verdețuri în dietă. Din păcate, acestea sunt stropite cu tot felul de pesticide și substanțe toxice, dăunătoare pentru organism. La modul ideal, alimentele vegetale […]
Nu mai uscați rufele pe calorifer! Risc de infectare a plămânilor cu Aspergillus
Ai obiceiul să usuci hainele pe calorifer în timpul iernii? Cel mai probabil, da. Mulți dintre noi facem asta, fără să știm că ne poate afecta sănătatea. Iarna se apropie cu pași repezi și rufele nu se mai usucă la […]
Se pot juca jocuri de cazinou pentru distracție?
Jocurile de noroc reprezintă un sector într-o continuă dezvoltare și care a început să aibă tot mai multă prindere la public. Din ce în ce mai mulți pasionați aleg acest mod pentru petrecerea timpului liber și totul se întâmplă din […]
Cremă de aloe vera – cu efect terapeutic și cosmetic pentru piele și păr – rețetă la blender
Această cremă din aloe vera și uleiuri se poate folosi pentru față, corp sau păr. Este deosebit de nutritivă. Stimulează producția de colagen. Hidratează, regenerează, combate îmbătrânirea pielii. Are de asemenea efect terapeutic. Este antiinflamatoare și antimicrobiană. Cremă de aloe […]
Cum să faci oțet de mere acasă 100% natural – cu sau fără drojdie
Oțetul de mere este o băutură fermentată foarte sănătoasă. Studiile au arătat că acesta are proprietăți antimicrobiene și antioxidante, cardioprotectoare, anti-diabetice și anti-obezitate. Din păcate, oțetul din comerț are o calitate îndoielnică și nu este suficient de bogat în compuși […]
Cum să faci ulei din cojile și semințele de cătină rămase după stoarcerea sau pasarea fructelor
Dacă ați făcut suc de cătină anul acesta sau intenționați să faceți, nu aruncați cojile și semințele care rămân după filtrare. Acestea pot fi uscate și folosit la ceaiuri sau obținerea de preparate terapeutice sau cosmetice, precum uleiuri, creme sau […]
Nectar de măceșe fără fierbere – rețetă bogată în vitamina C
Măceșele pe care vrem să le folosim la prepararea de siropuri, gemuri sau paste trebuie să fie coapte bine. Nu vă grăbiți să le culegeți dacă încă nu au devenit vișinii. Pentru a le putea pasa și a extrage pulpa, […]
Suc de roșii cu hrean pentru iarnă – rețetă fără fierbere, cu plus de beneficii
Roșiile sunt pe cât de sănătoase, pe atât de pervertite prin tratarea lor cu pesticide și alte substanțe dăunătoare. Fiecare încearcă să facă rost de roșii naturale, cultivate în regim propriu, fără chimicale. Cu siguranță aveți propria voastră rețetă de […]