Fă-ți sărbătorile mai „ușoare” cu această maioneză fără ulei – identică la gust cu cea tradițională

Maioneza este un ingredient obligatoriu în salatele festive, precum salata Boeuf. Meniurilor de sărbători sunt delicioase, dar și foarte bogate în calorii.

Cum ar fi ca anul acesta să încercați să reduceți din calorii preparând o maioneză fără ulei?

Maioneza fara ulei - reteta

Maioneza fara ulei – reteta: KamranAydinov

Da, este posibil să facem maioneză fără nicio picătură de ulei. Conținutul caloric este mult diminuat, iar gustul cu nimic alterat.

Maioneza aceasta fără ulei este la fel de gustoasă precum cea clasică. Nici nu veți sesiza o diferență prea mare. Are o textură mai ușoară și nu este la fel de pufoasă și lucioasă precum cea făcută cu ulei.

Este însă posibil să vă trebuiască o cantitate mai mare pentru salate. Dacă vreți să faceți o porție dublă, dublați cantitatea ingredientelor, păstrând proporțiile indicate.

Înlocuitorul uleiului în această maioneză este iaurtul. Cel mai potrivit tip de iaurt este cel grecesc, deoarece are o textură cremoasă și nu conține zer. 

Optați pentru un sortiment degresat pentru a tăia și mai mult din caloriile salatelor în care veți folosi această maioneză.

Maioneză fără ulei – rețetă

Ingrediente

  • 2 ouă fierte
  • 150 g de iaurt grecesc
  • ½ lămâie
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Fierbeți ouăle semi-tari. Gălbenușul trebuie să fie puțin moale.  Pentru a le curăța mai ușor de coajă, lăsați-le câteva minute în apă rece.

Decojiți-le și puneți-le în paharul blenderului vertical. Dacă nu aveți un astfel de vas, puteți folosi o caserolă sau un borcan înalt.

Ouăle fierte se pun întregi, cu tot cu albușuri. Adăugați iaurtul, zeama stoarsă de la jumătate de lămâie și sarea.

Introduceți blenderul și pasați ingrediente foarte bine. Trebuie să obțineți o compoziție fină.

Note și sugestii

Iaurtul face această maioneză mai albicioasă. Dacă vreți să arate mai galbenă, puteți adăuga 1 linguriță de muștar (sau mai mult). Un alt colorant la fel de bun și natural este turmericul.

Dacă nu vă place albușul, renunțați la el. Faceți maioneza doar din gălbenușuri.

O altă propunere ar fi să înlocuiți iaurtul grecesc cu smântână. Rezultatul va fi la fel de bun. Țineți însă cont de faptul că smântâna are mai multe calorii ca iaurtul.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Maioneză de post fără pic de ulei – din avocado și zeamă de năut
Maioneză de post fără ulei – rețetă dietetică
Cum să reduci la maxim caloriile din maioneză – sfatul nutriționistului
Sos libanez de usturoi – fin ca o maioneză

Sursă articol: Cookiest Wow, Mayonnaise with hard boiled eggs (no raw egg needed!): https://www.youtube.com/watch?v=5TyqsovHI_s&ab_channel=CookistWow

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.