Rețetă simplă de deodorant pudră – natural, eficace împotriva transpirației și mirosului

Ideea de a înlocui deodorantele din comerț cu deodorante naturale, făcute în condiții casnice a apărut în urmă cu câțiva ani.

Produsele de îngrijire a corpului sunt pline de compuși chimici periculoși. Cei mai mulți ajung în fluxul sangvin și acționează ca perturbatori endocrini.

Reteta de deodorant pudra care chiar functioneaza

Imagine cu titlu sugestiv: Freepik.com / Freepik

Deodorantele din comerț conțin aluminiu

Este îmbucurător că oamenii au găsit alternative la aceste produse și modalități să le prepare în casă.

Deodorantele și antiperspirantele din magazine funcționează datorită aluminiului din ele. Acest compus blochează efectiv funcția glandelor sudoripare. Astfel se explică de ce când te dai cu ele nu transpiri mult și nu miroși.

Din păcate, aluminiul este corelat cu multe efecte negative. Despre ele am scris în multe articole anterioare.

Ingrediente din care poți face deodorante naturale 

Cele mai eficiente deodorante naturale sunt cele făcute din bicarbonat de sodiu. Chiar și cei care transpiră mult sau au sudorația urât mirositoare sunt mulțumiți de eficacitatea lor.

Bicarbonatul nu oprește transpirația, dar neutralizează bacteriile și implicit mirosul corporal neplăcut produs de acestea.

După ce ai încetat să mai folosești deodorantele pe bază de aluminiu, axilele se detoxifică și mirosul se diminuează considerabil.

Atenție, chiar și bicarbonatul de sodiu poate conține aluminiu, mai ales cel alimentar. Am găsit la magazinele naturiste un bicarbonat pe care scrie „fără aluminiu”. Căutați și voi un astfel de produs. Degeaba renunțați la deodorantele cu aluminiu dacă folosiți bicarbonat cu aluminiu!

Un alt ingredient important în deodorante – mai ales pentru cei care transpiră mult, este amidonul.

Este de preferat să folosim amidon de porumb sau cartofi care nu a fost modificat genetic. Însă cel mai bine ar fi să îl înlocuim cu pudră de arorut sau amidon (făină) de tapioca. Amidonul absoarbe umezeala din piele și păstrează axilele oarecum uscate.

Deodorant pudră – rețetă

Pe site avem numeroase rețete de deodorant natural tip cremă, stick sau soluție lichidă (spray).

În acest articol vrem să vă oferim și o variantă de deodorant pudră. Este cel mai ușor de folosit și cel mai eficace.

Cele tip cremă sau stick conțin ulei de cocos și pot păta hainele. Acest deodorat pudră nu pătează și nu lasă axilele ude sau umede. Haideți să vedeți cât de ușor se face!

Ingrediente

  • 1 cană de bicarbonat de sodiu (fără aluminiu)
  • 1 cană de amidon (nemodificat)
  • opțional: 1 căpăcel de sticlă de ulei esențial (la alegere)

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să măsurați ingredientele și să le amestecați într-un borcan de sticlă încăpător.

Urmează să adăugați uleiul esențial care vă place cum miroase. Puneți capacul și agitați bine recipientul pentru ca ingredientele să se omogenizeze. Sau puteți amesteca în borcan cu o lingură lungă.

Autoarea rețetei a folosit ulei esențial de portocale și cuișoare. Puteți folosi ulei esențial de lămâie, salvie, mentă etc.

Mod de utilizare

Acest deodorant pudră se aplică foarte simplu. Se folosește o pensulă (moale) pentru pudră de ten. Se îmbibă în pudră și se aplică pe axilele spălate și uscate bine.

Ar putea merge și cu o dischetă demachiantă. Pensula sau discheta trebuie utilizate exclusiv pentru deodorant. Nu le mai folosiți la altceva!

Păstrați deodorantul într-un loc răcoros și aerisit, lipsit de umiditate.

Sugestii

Autoarea rețetei recomandă această pudră și pentru picioare sau mâini. Se poate aplica la fel, cu o pensulă, pentru a menține pielea uscată și fără mirosuri neplăcute.

Se poate presăra de asemenea în șosete sau în încălțăminte. Persoanele cu piciorul de atlet vor găsi acest truc binevenit!

Atenționări

Persoanele cu pielea sensibilă, care se irită ușor, ar putea încerca un raport de 1:3 bicarbonat și amidon.

Este posibil ca bicarbonatul să fie prea abraziv pentru pielea lor și să provoace usturime sau arsuri. Dacă vă știți cu sensibilitate crescută, începeți cu un amestec de 1:3.

Cantitățile pot fi ajustate în funcție de toleranța fiecăruia. La fel și în ceea ce privește uleiurile esențiale. Începeți cu câteva picături și creșteți doza pe măsură ce vă obișnuiți cu ele. Folosiți uleiuri esențiale de calitate. Puteți opta pentru o combinație de 2-3 sau mai multe uleiuri.

Alegeți aromele care vă place cel mai mult.

Rețete similare

Vă recomand și alte rețete de deodorant natural pe care să le încercați:

Singurul deodorant NATURAL de care vei avea nevoie de azi înainte
Cum să-ți detoxifici axilele și să nu mai miroși a transpirație (2 rețete naturale)
Deodorant stick natural, fără aluminiu, fără parabeni și alte substanțe dăunătoare sănătății (rețetă video)
Deodorant natural din lămâie – rețetă eficientă

Sursă articol: Rain Country, How to make a natural deodorant powder: https://www.youtube.com/watch?v=QpNwmpjB2Js&t=493s&ab_channel=RainCountry

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.