Metoda prin care elimini 70-98% din pesticide

Achim Irimescu, ministrul agriculturii spunea în urmă cu câțiva ani că fructele din marile magazine sunt de-a dreptul otrăvite, iar ingerarea lor în cantități mari poate afecta sever sănătatea. 

Nu este o noutate că fructele, legumele și verdețurile din supermarket și hypermarket sunt pline de pesticide.

Metoda prin care indepartezi 70-90% din pesticidele de suprafata

Metoda prin care indepartezi 70-90% din pesticidele de suprafata

Nu avem multe opțiuni la dispoziție, întrucât și produsele din piețe au aceeași problemă. Singura soluție este să cumpărăm direct de la producători de încredere sau să ne cultivăm propriile legume și fructe în grădină.

Și dacă niciuna din aceste variante nu este fezabilă, mai avem o scăpare: să eliminăm pesticidele, măcar cele de suprafață.

Coaja fructelor și legumelor abundă nu doar în pesticide, ci și în fibre și nutrienți importanți sănătății. Pentru a nu pierde aceste substanțe valoroase, vom lăsa coaja și vom folosi bicarbonat.

Dar nu orice fel de bicarbonat, ci un bicarbonat fără aluminiu. Acesta se găsește doar la magazinele naturiste, nu și în magazinele alimentare. Atenție, deci la acest detaliu important.

Eficiența bicarbonatului împotriva pesticidelor – demonstrată științific

Un grup de cercetători de la Universitatea din Massachusetts a evaluat eficiența a 3 ingrediente împotriva pesticidelor. Au folosit apă de la robinet, clor și bicarbonat de sodiu, apoi au comparat efectele.

Soluțiile au fost aplicate pe produse stropite cu fosmet și tiabenadazol, un insecticid și respectiv un antifungic.

Rezultatele au indicat câștigătorul, anume bicarbonatul de sodiu. Acesta s-a dovedit cel mai eficient în dezintegrarea peticidelor. Prin expunerea la bicarbonat, pesticidele se degradează mai repede și sunt mai ușor de eliminat prin spălare.

Secretul bicarbonatului stă în faptul că acesta creează un mediu alcalin care destabilizează compușii din pesticide.

Cineva a făcut un test acasă și a demonstrat că bicarbonatul este mai eficient decât oțetul în eliminarea pesticidelor de suprafață.

Soluție pentru spălarea pesticidelor de pe legume, fructe, verdețuri

Ingrediente

– 1 litru de apă
– 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu (fără aluminiu)

Metodă

Turnați apa într-un bol încăpător. Adăugați bicarbonatul și amestecați bine. Introduceți în apă produsele pe care vreți să le decontaminați. Acestea pot fi fructe, legume, salate, verdețuri proaspete.

Lăsați-le să stea în acea soluție de apă și bicarbonat circa 30 de secunde sau până la 10 minute, apoi clătiți-le cu apă curată.

Jumătate de minut s-a dovedit suficient pentru a elimina circa 67-89% din pesticidele de pe suprafața fructelor, legumelor și verdețurilor.

Feriți-vă pe cât puteți de produsele de import. Țările care încalcă legea în privința limitei admise de pesticide sunt Turcia, Spania, Grecia. Stați departe de fructele și legumele care provin din aceste țări.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Pâinea neagră bubuie de pesticide. Singura făină din țară care este 100% naturală, nemodificată și netratată
Pesticidele cauzează boli grave (studii)
Codul „PLU” ne învață să „decodificăm” produsele cu pesticide și modificate genetic

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.