PESTICIDELE cauzează boli grave (studii)

Avem motive serioase să renunțăm la a mai cumpăra alimente din supermarketuri, cel puțin legume, fructe și zarzavaturi. Efectele pesticidelor asupra sănătății sunt devastatoare, arată studiile recente. Acestea atacă corpul uman pe mai multe fronturi, iar bolile pe care le cauzează costă mai mult decât banii pe care îi economisim cumpărând fructe și legume stropite.

Efectele Expunerii la Pesticidele din Alimente

Efectele Expunerii la Pesticidele din Alimente

Cancer

Cel mai de temut diagnostic – cancerul, a fost asociat în peste 260 de studii cu agrochimicele. Oamenii de știință au descoperit că pesticidele pot duce la declanșarea cancerului de sân, de prostată, de tiroidă, de colon, de ficat, de plămâni, cerebral și multe altele.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din California au realizat o descoperire și mai impresionantă, și anume că persoanele care locuiesc la o distanță de 500 de metri de locurile unde au fost aplicate pesticide (precum bromură de metil, captan și alte 8 tipuri de pesticide organoclorurate) au un risc mai mare de a dezvolta cancer de prostată.

Un studiu publicat în Environmental Health Perspectives a asociat utilizarea parentală de pesticide cu un risc crescut de cancer cerebral la copii. Studiul a arătat că expunerile parentale pot acționa înainte de conceperea copilului, în timpul perioadei de gestație, sau după naștere. Iar când părinții sunt expuși la pesticide, acestea pot cauza de asemenea modificări celulare care pot duce la cancer.

Diabet și obezitate

Întrucât pesticidele au fost asociate cu obezitatea, este logic ca ele să influențeze și apariția diabetului. Unii cercetători au descoperit o incidență crescută a obezității la participanții cu concentrații mari de 2,5-dichlorophenol (2,5-DCP) în urină. Acest pesticid este unul din cei mai frecvent folosiți în toată lumea.

Jurnalul Diabetes Care a publicat în anul 2011 un articol din care reiese că persoanele cu exces de greutate și niveluri mari de pesticide organoclorurate în corp au un risc mai mare de a deveni diabetici.

Boala Parkinson

Expunerea pe termen lung la erbicide și pesticide a fost asociată în peste 60 de studii cu boala Parkinson. Nu trebuie să fii un agricultor oficial pentru a lua în considerare aceste descoperiri. Chiar și atunci când cultivăm plante și legume în grădină, trebuie să ne ferim cât mai mult de utilizarea pesticidelor.

Infertilitate și defecte de naștere la copii

Unul din cele mai cunoscute efecte negative ale expunerii la pesticidele din alimente este infertilitatea. Atrazinul – un ierbicid folosit în agricultură și pe terenurile de golf, regăsit de asemenea și în apa de la robinet poate fi parțial responsabil pentru rata îngrijorător de mare a infertilității și pierderii sarcinii la femei.

Un studiu publicat în anul 2006 a indicat faptul că un pesticid numit clorpirifos scade nivelurile de testosteron. Acest pesticid a fost descoperit mai ales pe terenurile cu căpșuni și în livezile de mere și piersici.

Alți cercetători au testat efectele acestui pesticid pe șobolani masculi, și au descoperit că în decursul a 1-48 ore de expunere, celulele testiculare ale șobolanilor maturi au fost fie distruse, fie ucise.

Și femeile deja însărcinate sunt sfătuite să evite pesticidele, deoarece aceste chimicale pot cauza diferite malformații congenitale. Un raport a scos la iveală că unul din cele mai bine vândute ierbicide – Roundup, întrerupe hormonii masculini datorită unui ingredient activ conținut, numit glifosat.

Autism

Cu siguranță nu doar pesticidele sunt de vină pentru apariția autismului, însă ele joacă un rol important în această ecuație. Oamenii de știință susțin că autismul poate fi declanșat de expunerea la pesticide a mamei pe perioada sarcinii, dar și a copilului în primii ani de viață.

Acest lucru se întâmplă deoarece multe chimicale afectează funcția neurologică a copiilor. Un studiu realizat în anul 2010 la Harvard acuză organofosfații – un tip de pesticide regăsite în urina copiilor – pentru apariția bolii ADHD.

Pentru îndepărtarea pesticidelor se poate folosi oțetul alb. Detalii în acest articol.

Sursă: http://naturalsociety.com/7-nasty-effects-of-pesticides-in-food-exposure/#ixzz3c0n9yFjv

2 comentarii

  1. Nimic nu i natural cum a fost inainte de razboi !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.