TINCTURĂ pentru dezintoxicarea FICATULUI și combaterea efectelor negative ale ALCOOLULUI
Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), o persoană este alcoolică atunci când a ajuns în situația de a consuma băuturi alcoolice în cantități mari zilnic, de o perioadă bună de timp, și nu se mai poate controla.
Abuzul de băuturi spirtoase afectează atât organismul fizic și funcțiile cognitive, cât și relațiile familiale și statutul social.
O persoană poate ajunge de la consumul ocazional de alcool la dependență de băuturi tari, crescând treptat cantitatea zilnică (de la 1 la 2-3 pahare).
„Diagnosticul” de alcoolism se pune atunci când deja apar simptome sau reacții negative la abstinența de la băuturi spirtoase. Dacă la început corpul cere cantități mici de alcool, el ajunge să ceară doze tot mai mari.
Cuprins
Efectele negative ale abuzului de alcool
Depășirea dozei zilnice de 80 g de alcool pur (echivalentul a unui litru de vin sau a doi litri de bere) înseamnă un pericol real pentru organism.
Intoxicația cronică cu alcool are urmări grave asupra sănătății fizice și psihice:
– gastrită, vărsături
– inimă dilatată
– îmbolnăvirea rinichilor
– depunere de grăsimi la nivelul ficatului
– risc de ciroză hepatică
– impotență
– insomnii
– arterioscleroză
– nevrită
– afectarea memoriei și a creierului
– halucinații vizuale și auditive
Alcoolismul este o dependență severă, care necesită în primul rând o voință puternică din partea celui afectat pentru a se vindeca. Acesta trebuie să conștientizeze că abuzul de alcool este un viciu sau o patimă, de care trebuie să se elibereze singur.
Tratament naturist pentru alcoolism
Fitoterapia vine în ajutorul celor dependenți de alcool cu o serie de plante și produse naturiste menite să reducă nevoia imperativă de a bea și să provoace o detoxifiere a organismului.
Terapeuta austriacă Maria Treben recomandă împătimiților de alcool cimbrul. Se folosește o mână de plantă mărunțită la 1 litru de apă clocotită. Se lasă câteva minute la infuzat, apoi ceaiul se strecoară și se păstrează cald într-un termos.
Se consumă câte 1 lingură de ceai din 15 în 15 minute. Cura cu ceai de cimbru se ține până când dispare definitiv dorința și obiceiul de a bea. Acest tratament provoacă o serie de reacții adverse: greață, vărsături, scaune dese, urinare abundentă, transpirații excesive. Totodată, ceaiul de cimbru mărește pofta de mâncare și provoacă sete.
Un produs naturist care vine în sprijin celor care vor să renunțe la alcool este tinctura Alcoolprotect. Conține un amestec de plante care elimină efectele negative ale consumului de alcool:
• armurariu
• fenicul
• lemn-dulce
• ienupăr
• mentă
• tei
• măceș
Aceste plante au proprietăți antioxidante, hepatoprotectoare, decongestionante și contribuie la dezintoxicarea corpului, la purificarea ficatului și regenerarea acestuia.
Mod de administrare
Se iau câte 30-40 de picături, de 3 ori pe zi, după masă. Se diluează cu 1 pahar de apă. O cură cu tinctură Alcoolprotect durează 3 luni.
Acest produs este contraindicat celor care au interdicție la alcool, femeilor pe perioada sarcinii și alăptării sau alergie la oricare din componentele sale.
Sursă: Maria Treben, Alcoolism/Etilism, Boli Specifice Bărbaților, Editura Gemma, București, pp. 20-21