Ciroza Hepatică – Simptome şi Tratamente Naturiste

Ciroza hepatică este de multe ori o consecinţă a unor inflamaţii ale ficatului de natură infecţioasă – hepatită, sifilis sau malarie. Poate apărea în urma abuzului de alcool, intoxicaţiilor cu arsenic sau fosfor, sau în urma unor tulburări circulatorii cronice.

Ciroza Hepatică – Simptome şi Tratamente Naturiste

Grăsimile din alimentaţie care în mod normal se ard pentru nevoile organismului, se depun în acest caz la ficat, împiedicându-l să funcţioneze corect. Treptat, ficatul se sclerozează, scade în volum şi se deformează. Bolnavul se simte foarte obosit, are balonări abdomniale, dureri de ficat, gust rău în gură dimineaţa, diaree, apetit scăzut. În unele cazuri pot să apară mâncărimi ale pieleii specifice icterului.

Ciroza netratată poate duce la insuficienţă hepatică. Se vor elimina toxinele, prin adoptarea unui regim alimentar corespunzător.

Tratamente pentru hepatită, ciroză şi psoriazis:

• Se recomandă un decoct în 3 litri de apă din 3 linguriţe de rădăcini: de măceş, de pir şi de urzică-vie. Se fierbe la foc mic până scade la un litru. După ce se opreşte focul, se adaugă o jumătate de linguriţă de de rostopască. Se acoperă vasul pentru infuzare. După răcire, se strecoară şi se bea un litru pe stomacul gol, pe parcursul unei zile. A doua zi se va prepara alt ceai proaspăt. La ascită, se consumă acest ceai până când abdomenul revine la un volum normal, apoi se face pauză de 2 săptămâni şi se reia tratamentul. Se recomandă regim sever şi odihnă la pat.
• Petrol dublu rafinat
• Ceai de pedicuţă – preparat dintr-o linguriţă de plantă la o cană, din care se beau 2 căni pe zi, cu jumătate de oră înainte de micul dejn şi cină, înghiţitură cu înghiţitură. Tratează foarte bine sufocările noctrurne.
• Ceai de rădăcină de lumânărica pământului – preparat dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, fiartă 10 minute.
• Ceai de secară – pentru refacerea integrală a ficatului
• 2 cure pe an cu ceai de ienupăr – pentru cei care au rinichii sănătoşi
• Ceai şi sirop de cătină – cu efect reconstituent
• Ceai de coada calului – fiert 10 minute, pentru eliminarea apei
• Se ia câte un bob de propolis în fiecare seară, pentru un efect dezinfectant şi cicatrizant
• Lăptişor de matcă
• Salată de sfeclă roşie crudă rasă cu lămâie – se consump treptat pentru curăţarea ficatului

Tratamente pentru ciroza umedă:

• Se recomandă pelin uscat, pentru eliminarea lichidului din abdomen. n prima săptămână, se ia câte o linguriţă cu praf de pelin uscat cu o oră înainte de mesele zilei, dimineaţa, la prânz şi seara. A doua săptămână se iau câte 2 linguriţe cu praf de pelin, tot dimineaţa, la prânz şi seara, înainte de masă. Nu se consumă băuturi alcoolice, acidulate sau alte sucuri din comerţ.

Tratamente pentru ciroză lichidă:

• Macerat de 12 ore dintr-un pumn de aşchii de rădăcină de dud alb (agud) în 2 litri de apă. Se fierbe până scade lichidul la 1, 250 litri. Se bea bea pe parcursul unei zile. Ceaiul se bea până scade burta, apoi se face pauză 2-3 săptămâni. Se va urina des, cu culoare roşie. Se recomandă odihnă absolută la pat 1-2 săptămâni. 2-3 luni nu se face efort şi se ţine regim alimentar.

• Ţuică cu ceapă – se pune un kilogram de ceapă de apă tăiată mărunt în 5 litri de ţuică (tescovină din coajă de struguri) şi se lasă la macerat la soare 15 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. După 15 zile se strecoară şi se păstrează în sticle de un litru, la loc răcoros şi întunecos. Se beau zilnic 30 de ml dimineaţa pe stomacul gol, după care se stă 30 de minute culcat pe partea dreaptă. După 30 de minute se poate mânca un regim lacto-vegetarian. Se exclud ţigările, cafeaua, alcoolul, condimentele, sifonul, sucurile sintetice. În timpul tratamentului nu se extrage apa prin mijloace mecanice (cu seringa). Apa se va retrage treptat şi ficatul se va vindeca. În loc de zahăr se consumă miere cu polen, propolis, silimarină.

(Bibliografie „Incursiune în Medicina Naturistă” – Speranţa Anton)

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.