Maceratul de PRUNE (proaspete sau uscate) echilibrează SISTEMUL NERVOS (rețetă și administrare)
Această rețetă lipsită de complexitate poate fi utilă tuturor celor care suferă de tulburări ale sistemului nervos. Este un remediu benefic celor care suferă de anemie sau astenie, dar nu numai.
Prunele conțin vitamina B6, un nutrient cu un rol important în transmiterea semnalelor nervoase și buna funcționare a sistemului nervos. Aceste fructe ajută de asemenea la dezvoltarea optimă a creierului și la formarea hormonilor responsabili cu starea de spirit.
Pe lângă B6, prunele conțin triptofan, un aminoacid esențial pentru producția serotoninei, un neurotransmițător important pentru concentrare, buna dispoziție, somn și apetit.
Prunele au și proprietăți anxiolitice. Datorită acidului clorogenic, prunele pot ajuta la tratarea anxietății.
Beneficiile consumului de prune vizează numeroase boli: obezitate, cancer, diabet, osteoporoză, probleme digestive, tulburări neurodegenerative, boli cardiovasculare, (colesterol, ateroscleroză, atac de cord), gripă, degenerescența maculară.
Cuprins
Macerat de prune – rețetă
Acest macerat are efecte tonice asupra tuturor sistemelor corpului, inclusiv asupra sistemului imunitar, datorită antioxidanților și vitamine C, care cresc rezistența organismului la infecții și inflamații.
Ingrediente
• 150 g de prune
• alcool de 90 de grade
• sirop de zahăr
Preparare
Prunele trebuie spălate și desfăcute pentru a îndepărta sâmburii. Se păstrează doar carnea fructelor, care se pune într-un borcan de sticlă mare. Se toarnă peste prune alcoolul și se închide cu capacul. Se lasă peste noapte la macerat.
A doua zi, se prepară un sirop din apă și zahăr. Dacă folosiți prune proaspete, folosiți 300 g de zahăr la 200 ml de apă. Dacă folosiți prune uscate, reduceți cantitatea de zahăr la 100 g (la 200 ml de apă). Siropul se prepară după metoda clasică.
Se pune apa la fiert și apoi se răcește. Se adaugă zahărul și amestecă până când granulele se dizolvă complet.
Siropul rezultat se toarnă peste maceratul din borcan. Se amestecă bine și se închide borcanul ermetic. Se lasă 14 zile într-un loc întunecos, agitând borcanul ocazional. Se păstrează în sticle brune (închise la culoare), la frigider.
Mod de administrare
Maceratul se consumă diluat cu apă. Se pun 30 ml de macerat într-o cană cu apă (250 ml) și se administrează de 3 ori pe zi, după mesele principale.
Se consumă cu tot cu pulpa prunelor. (Pentru a fi mai ușor de consumat, prunele pot fi zdrobite cu blenderul înainte de a le pune la macerat în alcool.)
Sursă articol:
1. https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-plums.html
2. „Leacuri Mănăstirești – Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu