Prăjitură cu prune, slabă în carbohidrați – fără zahăr, făină de grâu sau lactate
Prunele sunt absolut delicioase când le includem în tarte, prăjituri sau plăcinte. Coacerea în cuptor le intensifică aroma și le face deosebit de gustoase.
În acest articol vă prezint prăjitură cu prune pe care o puteți prepara acum, când aceste fructe sunt încă în sezon.

Prajitura cu prune fara zahar si faina de grau
Rețeta este recomandată de Kochen zu Hause și este foarte ușor de urmat. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a o prepara. Fără zahăr, făină de grâu sau produse lactate.
Este un desert potrivit pentru cei care au intoleranță la lactoză, intoleranță la gluten sau boala celiacă. Poate fi inclusă și în regimul diabeticilor sau a celor care vor să slăbească.
Având un conținut scăzut de carbohidrați, este o rețetă adecvată pentru dieta ketogenică (dieta keto).
Prăjitură cu prune fără zahăr și făină – rețetă
Ingrediente
• 120 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 40 g de fulgi de cocos (vi-i recomand pe aceștia)
• 4 ouă
• 40 g de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta fără gust)
• 300 g de prune proaspete
• 30 de picături extract de stevia sau după gust (v-o recomand pe aceasta)
Mod de preparare
Spălați prunele. Scoateți sâmburii și tăiați-le felii. Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri.
Puneți extractul de stevia peste gălbenușuri și mixați cu mixerul circa 30-40 de secunde. Trebuie să devină spumoase.
Bateți apoi albușurile cu mixerul până se transformă într-o spumă tare, ca pentru bezea. Adăugați amestecul de gălbenușuri în spuma de albușuri, folosind o spatulă și mișcări ușoare.
Incorporați apoi făina de migdale în două tranșe, amestecând ușor cu spatula, de jos în sus. Încercați să păstrați compoziția cât mai aerată.
Includeți apoi fulgii de cocos și uleiul de cocos. Gustați să vedeți dacă este suficient de dulce. La final se adaugă pprunele tăiate felii.
Tapetați o tavă rotundă detașabilă cu hârtie de copt. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar mic, de 18 cm. Transferați aluatul în tavă și nivelați la suprafață. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 40-45 de minute.
Verificați dacă prăjitura este gata cu o scobitoare. Desfaceți inelul și scoateți prăjitura din tavă. O puteți pudra pe deasupra cu eritritol pudră (măcinat prin râșnița electrică de cafea):
Se taie ca pe tort. Puteți servi feliile cu mâna, fără linguriță. Prăjitura are o textură fermă. Este moderat de dulce, dar are o aromă cuceritoare, datorată prunelor coapte.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de desert cu prune, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură cu prune, nuci și ciocolată – vegană, fără zahăr și gluten
Prăjitură cu prune fără zahăr și gluten – desert de post, fără ulei, fără cuptor
Prăjitură de post cu prune și blat din biscuiți – fără zahăr adăugat
Prăjitură pufoasă cu prune și apă minerală
Sursă rețetă: Kochen zu Hause, Tort de prune – rețetă săracă în carbohidrați, fără zahăr sau grâu: https://www.youtube.com/watch?v=H3HnMFi1hio