Detoxifierea Ficatului cu Suc de Mere

Merele sunt cele mai obişnuite şi ieftine fructe pe care le putem consuma pentru savoare, dar și pentru beneficiile pe care ni le oferă sănătății. Coaja merelor conţine cea mai mare parte de fibre şi vitamine din tot fructul, de aceea se recomandă consumul cu tot cu coajă. Zeama extrasă din mere este însă cel mai puternic leac de care ne putem bucura. Cura cu suc de mere face cu adevărat minuni în ceea ce priveşte curăţarea organismului.

Cura cu suc de mere pentru curăţarea ficatului
Detoxifierea Ficatului cu Suc de Mere

Detoxifierea Ficatului cu Suc de Mere

Există anumite diete care constau în 5 zile de detoxifiere a întregului organism. În această perioadă se consumă numai mâncăruri uşoare, iar ultima masă se ia cel târziu la orele 18-19. În tot acest timp se bea câte un litru de suc de mere pe toată durata unei zilei.

Cura cu suc de mere pentru detoxifierea ficatului nu trebuie să dureze mai mult de 5 zile, deoarece pot apărea carenţe la nivelul proteinelor şi grăsimilor bune.

Detoxifierea ficatului poate restabili la nivel profund şi general starea de bine a corpului nostru. Ficatul este principalul organ care trebuie detoxifiat cel puţin de două ori pe an. Trebuie reţinut faptul că această cură de detoxifiere a ficatului cu suc de mere nu este neapărat vindecătoare de boli hepatice, ci are la un prim nivel efecte purificatoare. Vindecarea şi menţinerea sănătăţii porneşte mai întâi de la decongestionarea ficatului, a bilei şi a rinichilor.

Cum se extrage sucul

Sucul se obţine prin stoarcerea merelor prin storcător sau blender, şi se bea de fiecare dată proaspăt. Sucul de mere se bea înainte de masă cu câteva minute, sau la două ore după, dar niciodată în timpul meselor. Zeama de mere va înmuia calculii biliari sau pietrele din ficat şi va facilita procesul de eliminare.

Beneficiile curei cu suc de mere

Medicii naturişti recomandă această cură cu suc de mere şi cu mere proaspete, consumate ca atare pentru numeroase afecţiuni:

Curăţarea ficatului
• Energizarea organismului
• Stimularea activităţii musculare – mai ales la sportivi
• Combaterea asteniei de diferite grade
• Remedierea stărilor depresive pe fondul deficitului de Vitamina C
• Eliminarea nisipului şi pietrelor de la rinichi
• Eliberarea căilor biliare
• Prevenirea calculilor biliari

> Cura cu suc de mere pentru slăbit

Merele sunt fructe care scad apetitul şi combat asimilarea şi depunerea grăsimilor. Conţin fibre nutritive şi foarte puţine calorii. De aceea ele stau la baza multor diete de slăbire. Se recomandă consumul de suc de mere sau mere crude sau coapte pentru eliminarea excesului de apă din organism şi a surplusului de kilograme.

> Cura cu suc de mere pentru reumatism

Merele sunt fructe cu proprietăţi depurative extraordinare. Datorită conţinutului de acid malic şi potasiu, merele sunt recomandate reumaticilor şi celor care suferă de dureri articulare şi de gută. Cura cu suc de mere ajută la eliminarea depunerilor de săruri din articulaţii şi a acidului uric.

Atenţie! Sucul de mere conţine un acid natural care poate afecta dantura. De aceea este bine ca sucul să se bea cu paiul. Pentru o mai bună protecţie a dinţilor, se recomandă spălatul pe dinţi de mai multe ori pe zi.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.