Detoxifierea Ficatului cu Ulei de Măsline şi Lămâie

Sănătatea organismului nostru este în mare parte influenţată de bunăstarea ficatului. În ficat sunt depozitate toate chimicalele, toxinele şi medicamentele asimilate de corp, de aceea acest organ trebuie purificat cât mai des. Ficatul are nu doar rolul de a detoxifica corpul de deşeuri periculoase, ci şi de a controla fluxul de energie al întregii noastre fiinţe.

Detoxifierea Ficatului cu Ulei de Măsline şi Lămâie

Detoxifierea Ficatului cu Ulei de Măsline şi Lămâie

Când ficatul nu funcţionează bine din pricina mulţimii de toxine acumulate, el solicită ajutorul bilei, conducând la încetinirea secreţiei de bilă şi la formarea calculilor biliari. Detoxifierea ficatului este aşadar un pas esenţial spre vindecarea de orice natură.

Masaj de detoxifiere a ficatului şi a bilei

Masajele abdominale efectuate zilnic ajută enorm la curăţarea ficatului şi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Se masează blând zona ficatului şi a vezicii biliare, cu degetele în sensul acelor ceasornice. Când masajul devine dureros, se continuă până la ameliorarea sensibilităţii. Se pot aplica şi comprese călduţe cu ulei de ricin timp de 30 de minute pentru purificarea ficatului.

Cura cu ulei de măsline şi lămâie pentru ficat

Există numeroase metode de regenerare a ficatului afectat cu ceaiuri, siropuri şi uleiuri vegetale. Un tratament extrem de popular este cel bazat pe ulei de măsline şi lămâie. Mai înainte de începerea detoxifierii cu ulei de măsline şi suc de lămâie, se recomandă detoxifierea cu suc de mere, din 2 în 2 ore. Alege una din metodele simple de mai jos:

Se adaugă într-un pahar cu apă călduţă o lingură de ulei de măsline extravirgin şi zeama proaspătă de la jumătate sau o lămâie întreagă. Acest lichid se bea dimineaţa, pe stomacul gol.

Se poate face un amestec din 100 g de ulei de măsline şi 100 g suc de lămâie care se va bea înainte de culcare. Se stă întins pe partea dreaptă 20 de minute.

Pe parcursul zilei se poate bea apă fiartă cu  suc de lămâie, îndulcită cu miere.

Pentru eliminarea pietrelor mici de la ficat, se prepară o soluţie din jumătate de cană de ulei de măsline şi jumătate de cană de zeamă de lămâie sau grepfruit. Licoarea se va bea seara, înainte de culcare, pentru dizolvarea pietrelor. Dimineaţa se va bea un lichid fierbinte pentru favorizarea eliminării pietrelor.

Pentru purificarea rapidă a ficatului, se recomandă administrarea a câte 3 linguri de ulei de măsline, urmate de alte 3 linguri de suc de lămâie, din 15 în 15 minute.

O altă cură constă în administrarea de 1-2 linguri de ulei de măsline înainte de micul dejun, după care se va sta culcat pe partea dreaptă timp de 30 de minute.

Beneficiile detoxifierii ficatului cu ulei de măsline şi lămâie

• Sucul de lămâie curăţă ficatul şi stimulează circulaţia sângelui, de aceea se poate bea oricând, nu numai pe perioada curei de detoxifiere a ficatului
• Sucul de lămâie topeşte grăsimile şi elimină celulita
• Uleiul de măsline detoxifică bila şi o tonifiază
• Elimină pietrele de la ficat şi de la bilă

Detoxifierea ficatului şi a vezicii biliare trebuie să se facă măcar o dată pe an. Purificarea ficatului creşte capacitatea de mişcare a articulaţiilor, limpezeşte mintea şi gândirea, stimulează procesele intelectuale şi ne redă vioiciunea pierdută.

Vezi şi cura de detoxifiere cu pătrunjel!

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

9 comentarii

  1. Este f . eficient amestecul de ulei de masline cu zeama de lamaie, eu am pietre la fiere si am fost propusa la operatie de mai multe ori dar am salvat situatia de fiecare data bind acest miraculos amestec . Atentie pentru cine are pietre daca vreti sa scapati de ele imediat exista pericolul sa se disloce si sa nu le puteti elimina . Atunci operatia este INEVITABILA si mai grea . Multa sanatate .

  2. Daca nu am radacina de patrunjel in reteta de 7zile ce fac ?

  3. marin aurica

    si daca am scos fierea pot sa urmez cura de detoxifiere a ficatului

    • Samperru viorica

      Nici eu nu am fire! Am un ficat gras! Ma ahuta cura cu apa calda ulei de masline si zeama de lamaie?

  4. Imi aduc aminte de aceasta reteta de cand eram acasa in tara,foarte ciudat ca in Italia unde uleiul de masline este la el acasa nu se aplica aceasta metoda!practic aici nu am auzit de aceste remedii!

  5. EU FAC TRATAMENTU ACESTA DE MULTI ANI ESTE F BUN SI PENTRU FERE SI RINIGHI. FACEAM CRIZE DE FERE LA 2 , 3 ZILE SI MEDICU CARE MO VAZUT MIO SPUS SA MA OPEREZ DAR CU RETETA ASTA AM SCAPAT DE OPERATIE.

  6. Multumesc frumos pt retele astea naturiste sunt minunate……va sarut….

  7. Paula radion

    Este cea mai criminala metoda…am facut- o si am dezvoltat o hipertensiune pe care abia o tin in frau…De ce? Privind retrospectiv cand am facut curatirea cu ulei nu citisem. .STUDIUL CHINA de Campbel…care interzice cu desavarsire folosirea chiar si a unei picaturi de ulei ptr ca distruge sistemul endotelial…captuseala interna a vaselor de sange si a capilarelor….hm!I!!Informati-va inainte de a consuma un aliment atat de puternic caloric …otrava ptr vasele de sange care si asa nu sunt prea curate….Radion tm

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.