Sfecla ajută ficatul să distrugă depozitele de grăsime

Sfecla roșie este o legumă-minune. Are numeroase întrebuințări în medicina naturală.

Dă rezultate bune în afecțiunile hepatice, biliarei, renale, cardiovasculare, digestive, respiratorii și merabolice.

Sfecla ajuta ficatul sa distruga depozitele de grasime

Sfecla ajuta ficatul sa distruga depozitele de grasime: sousvideguy

Proprietățile terapeutice ale sfeclei

Sfecla roșie are efecte alcalinizante, energizante, anticancerigene. Stimulează apetitul și digestia. Are acțiune laxativă rapidă.

Este nutritivă, energetică, antianemică și remineralizantă. Nu mai puțin importante sunt proprietățile sale detoxifiante și depurative.

Poate fi administrată sub formă de suc sau salată. Sucul de sfeclă este recomandat în diverse tipuri de cancer.

Sfecla purifică organismul 

Acesta are o acțiune benefică asupra ficatului și vezicii biliare. Cine vrea să își curețe organismul ar trebui să bea suc de sfeclă.

Cercetătorul român Eugen Giurgiu spune că un pahar din acest suc, consumat odată, induce purificarea corpului. Astfel se explică de ce unele persoane experimentează simptome neplăcute, precum greață sau amețeală.

Acestea sunt reacții provocate de detoxifierea ficatului și ele indică prezența multor toxine în organism.

Combate constipația, obezitatea

Sfecla roșie conține celuloză, o fibră care atrage toxinele din corp. Celuloza ajută la buna funcționare a tractului intestinal, combate constipația și obezitatea.

Betaina pe care o conține are un efect de reglare a funcțiilor ficatului. Iar glutamina stimulează metabolismul general.

Protejează ficatul de inflitrarea grăsimilor

Această rădăcinoasă mai are un compus important pentru sănătatea ficatului. Este vorba de mangan – un mineral cu rol hepatoprotector.

Conținutul ridicat în mangan din sfeclă protejează ficatul de depunerile de grăsimi. Sfecla este recomandă în încărcarea grasă a ficatului sau steatoza hepatică.

Această afecțiune nu este una pur hepatică, ci este corelată și cu tulburări metabolice, cardiovasculare, tiroidiene, renale și neurologice.

Cura cu suc de sfeclă pentru afecțiunile hepatice și biliare

Biochimistul Eugen Giurgiu recomandă persoanelor cu afecțiuni ale ficatului sau bilei să facă o cură cu sfeclă.

Sucul de sfeclă este un susținător valoros al ficatului. Îmbunătățește funcția acestui mare organ detoxifiant și îl ajută să distrugă grăsimile stocate.

Acționează ca o băutură tonică pentru ficat. Cura constă în administrarea a 100 ml de suc de sfeclă roșie, de 3 ori pe zi. Tratamentul se poate urma pe o perioadă lungă de timp. Este recomandat să îl combinați cu sucuri din alte legume, precum morcov.

Cura cu salată de sfeclă roșie

Un alt mod eficace de administrare a sfeclei roșii este salata. Rădăcina de sfeclă se curăță de coajă, se spală și se dă prin răzătoarea mică.

Se poate adăuga puțină zeamă de lămâie și sare, după gust. Salata de sfeclă se va include în dietă de 3 ori pe zi.

Aceasta ajută la eliminarea secrețiilor biliare și detoxifierea corpului. Întărește imunitatea, crește producția de globule roșii de sânge.

Înlesnește funcția intestinelor și remediază constipația. Datorită conținutului mare de fier, este utilă în bolile de sânge.

Cei care nu pot mânca sfeclă crudă, o pot coace în cuptor. Această metodă ajută la păstrarea calităților nutriționale. Prin fierberea în apă, sfecla își pierde proprietățile.

Precauții și contraindicații

Din cauza fructanilor, sfecla poate cauza dificultăți digestive la unele persoane, mai ales la cei care suferă de colon iritabil.

 Dacă intenționați să folosiți sucul de sfeclă în scop terapeutic, începeți cu o doză mai mică. Porniți de la 50 ml pe zi. Creșteți cantitatea treptat, în funcție de toleranță, până ajungeți la doza indicată.

Dacă aveți calculi renali, evitați consumul de sfeclă crudă. Această legumă este interzisă persoanelor cu pietre din oxalați, sau cu predispoziție la formarea acestor tipuri de calciu.

Dacă aveți diabet, este recomandat să mâncați sfecla în stare crudă. Aceasta are un indice glicemic de 30. Sfecla gătită are un indice glicemic de două ori mai mare.

Articole similare

Vă recomand și alte articole despre beneficiile consumului de sfeclă:

Macerat de sfeclă contra depunerilor de colesterol – dr. Eugen Giurgiu
Salata de sfeclă roșie curăță tubul digestiv, elimină toxinele, tratează anemia
Sucul de sfeclă dizolvă plăcile de aterom și elimină metalelor grele și radioactive
4 rețete de salată din sfeclă roșie pe care trebuie să le notezi

Sursă articol: Eugen Giurgiu, Sfecla roșie, Cele mai Folosite 17 Plante Pentru Vindecare, Editura Meteor Press, 2019, pp. 232-236

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.